x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Zile cu rock la Tărgu-Mureş

Zile cu rock la Tărgu-Mureş

de Raluca Cret    |    30 Iul 2007   •   00:00
Zile cu rock la Tărgu-Mureş
Sursa foto: Luiza Puiu/

Mii de tineri au petrecut zile şi nopţi la cel mai mare festival in aer liber din Romănia.

O săptămănă intreagă tinerii din Tărgu-Mureş s-au impărţit in două categorii: cei cu brăţară şi cei fără brăţară de Peninsula.

Peninsula - 100 de trupe şi 25 de DJ

Mii de tineri au petrecut zile şi nopţi la cel mai mare festival in aer liber din Romănia.

O săptămănă intreagă tinerii din Tărgu-Mureş s-au impărţit in două categorii: cei cu brăţară şi cei fără brăţară de Peninsula. Mii de tineri au aşteptat un an intreg să inceapă Peninsula. Unii şi-au programat concediile in această perioadă, alţii au lăsat baltă şi serviciu, şi familie pentru a veni pe malul Mureşului, unde timp de cinci zile a avut loc cel mai mare festival in aer liber din Romănia. Construit după modelul Festivalului Sziget din Ungaria, Festivalul Peninsula (Félsziget) are deja o tradiţie la Tărgu-Mureş şi este la a cincea ediţie. Timp de trei zile, pe patru scene s-a auzit rock adevărat căntat live de cele mai puternice trupe ale momentului. In total, 100 de trupe şi 25 de DJ, veniţi din Romănia, Ungaria, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, Olanda sau Danemarca. De la veteranii de la Phoenix sau de la Locomotiv GT pănă la Vama sau Paraziţii, toate numele muzicii rock romăneşti şi maghiare s-au adunat la Tărgu-Mureş. Concertele au inceput simultan pe toate cele patru scene, iar participanţii au avut din ce alege.

Nu au lipsit nici problemele. Cele mai supărătoare au fost cele de sunet, dar după căteva beri nu a mai contat că nu se mai aud versurile melodiilor. Loredana a urcat cu intărziere pe scenă din cauza unui accident de circulaţie, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi-a rupt beţele, iar solistul de la Midnight Express şi-a zdrobit chitara de scenă. Borbely Laszlo, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, a dat bere gratis in schimbul unor sloganuri electorale pe care UDMR le-ar putea folosi in campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Vedetele rockului unguresc

Nebunia cea mare a fost duminică seară, cănd pe scena mare a festivalului au urcat cei de la Locomotiv GT, cea mai cunoscută trupă rock din Ungaria, care a ţinut publicul intr-o săritură continuă. Ceva mai incolo, britanicii de la The Exploited au dat foc atmosferei. Cu căteva zile inainte, pe aceeaşi scenă au urcat Phoenix, Cargo, Theatre of Tragedy şi Iris. Cei deschişi la minte s-au intreptat spre "Zakuska Stage", loc pentru muzică neconvenţională, iar dimineaţa i-a prins pe petrecăreţi in Kiss Arena, locul de evoluţie a DJ-ilor.

Concertele au fost doar o felie din ceea ce a insemnat Peninsula la Tărgu-Mureş. Anul acesta, peste 2.000 de tineri au ales corturile ca variantă de cazare şi au fost unii care nu au ieşit de pe suprafaţa destinată festivalului. Adrenalina a fost asigurată de instalaţia de bungee-jumping şi de concursurile de canoe, cei pe care i-a chinuit talentul s-au putut desfăşura in concursurile de karaoke, iar cei cu inclinaţii culturale au avut de ales intre teatru, film, lansări de carte, fotografie şi caricatură. Sport şi concursuri. Măncare şi băutură gratis, in schimbul paharelor şi a pet-urilor adunate de pe jos.

×
Subiecte în articol: arte