x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ateliere de creativitate pentru copii şi bunici

Ateliere de creativitate pentru copii şi bunici

de Luminiţa Ciobanu    |    17 Ian 2013   •   16:27
Ateliere de creativitate pentru copii şi bunici
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Cu mic, cu mare, bucureştenii sunt invitaţi la Muzeul Naţional al Ţăranului Român unde, în luna ianuarie, se desfăşoară o serie de evenimente deosebit de interesante. Astfel, pentru copiii de peste 7 ani, în fiecare miercuri, de la ora 14:00, începând cu 16 ianuarie, MNŢR va găzdui atelierul de desen/pictură cu Ruxandra Grigorescu.

Participarea la atelier se face prin înscrierea la telefonul 021.317.96.59.

Beatrice Iordan le dă întâlnire iubitorilor de teatru de animaţie la un atelier cu totul special, invitându-i într-o călătorie în lumea teatrului de umbre, a teatrului de masă (cu păpuşi mici), a teatrului cu mască, a teatrului de obiect (încercând să animeze diferite obiecte din jur, creând mici povestioare) scopul fiind acela de a familiariza copiii cu diferite tehnici de animaţie şi construcţie a păpuşilor de teatru. Acest atelier îmbină atât elemente de joc teatral, cât şi activităţi practice. Orice păpuşar trebuie să ştie să-şi construiască singur păpuşile şi decorul. Temele vor fi stabilite în funcţie de vârsta copiilor participanţi, cât şi de disponibilităţile acestora. Vârsta minimă este 4 ani, cei mici fiind încurajaţi să lucreze laolaltă cu părinţii. Atelierul se va ţine în fiecare joi, de la ora 13:00, începând cu 24 ianuarie. Participarea la atelier se face, de asemenea, prin înscriere la telefonul 0723.571.600. Tot Beatrice Iordan este protagonista unor ateliere pentru bunici. “În cadrul acestor ateliere vom învăţa să facem diverse obiecte folosind tehnică papier-mache. Vom începe cu obiecte de uz casnic: boluri, farfurii, vaze, pe care le vom orna cu modele tradiţionale (după o vizită în muzeu pentru documentare) şi vom continua cu confecţionarea de măşti având ca punct de pornire personaje din povestea lui “Păcală” (nu vom construi măşti tradiţionale). Atelierul se va încheia cu realizarea unor păpuşi de teatru. La această tema vom folosi tehnici mixte: vom lucra capul din papier-mache, vom coase, croi etc. Atelierul se desfăşoară pe parcursul a mai multe întâlniri în funcţie de tema aleasă”, precizează organizatorii şi se va desfăşura în fiecare zi de marţi, de la ora 12:00, începând cu 22 ianuarie. Participarea trebuie anunţată prin înscrierea la telefonul 0723.571.600.

Şi iubitorii de fotografie au prilejul de a fi îndrumaţi în descifrarea tainelor acestei arte de George Turliu care îi va ghida în privinţa  relaţionării cu aparatul foto şi a compoziţiei imaginii. “La atelierul de fotografie învăţăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are două haturi şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Haturile sunt pentru strunirea aparatului. Această tehnică străveche am învăţat-o  de la un bătrân apaş, pe care l-am întâlnit la Babele, ţinea în mână un
dagherotip şi prindea pe peliculă sufletul vântului”, subliniază George Turliu.  Atelierul de fotografie este destinat copiilor mai măricei: de la 13 ani. Participarea la acest atelier se face prin înscrierea la telefonul 021.317.96.59.


×