x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Baietii din Voltaj isi iau revansa

Baietii din Voltaj isi iau revansa

06 Mai 2005   •   00:00

Dupa o pauza - vara trecuta - , baietii de la Voltaj ataca din nou clasamentele. Au stat destul pe tusa, acum isi iau revansa.

  • de CRISTIANA STAMATESCU
  • TOP MUZICAL
  • CLASAMENT. Pentru Calin Goia & Co. se anunta o vara buna
    Asa cum era de asteptat (cel putin de catre observatorii atenti ai pietei muzicale romanesti), Voltaj a ajuns, cu cel mai recent single, pe cea mai inalta pozitie a clasamentului muzical national. Piesa "Povestea oricui" respecta toate tiparele de "hit Voltaj", deci este o reteta sigura de succes. Pentru fanii trupei, o noua performanta de remarcat a idolilor lor si una dintre cele mai rapide ascensiuni ale unei piese spre varful clasamentului. Imi permit sa salut si videoclipul piesei, pentru care, cu mult curaj, trupa a ales sa foloseasca imagini dintr-un show live. Daca veti asculta cu atentie coloana sonora a videoclipului, veti realiza ca este chiar din show-ul cu pricina, iar vocea lui Calin Goia suna la fel de bine live ca si pe banda. Cum Voltaj este o trupa "fanion" a muzicii romanesti, este de dorit ca si alte formatii sa-i urmeze exemplul. Pana la urma, toata industria muzicala autohtona ar avea de castigat daca s-ar canta mai mult live. In rezumat: sapte saptamani de top si deja pe locul 1. Voltaj - "Povestea oricui". Povestea acestei piese si a performantelor inregistrate de ea nu putea fi spusa in Romania decat de Voltaj.

    SURPRIZE, SURPRIZE... Clasamentul muzical national al Romaniei in forma lui completa ne prezinta niste surprize extrem de interesante. De pilda, formidabila revenire a celor de la Aventura cu piesa "Cuando Volveras". La cea mai recenta editie a Romanian Top 100 Singles Chart, piesa inregistreaza o urcare de 45 de pozitii si obtine titlul de "Highest Climber". Surpriza vine din faptul ca aceasta piesa s-a cantat foarte mult in urma cu cateva saptamani, Aventura a mai lansat si alte single-uri, dar iata ca totusi piesa "Cuando Volveras" revine puternic. Explicatia sta in lansarea versiunii "spanglish", intitulata "Cuando volveras 2005". In afara de cateva cuvinte in engleza raspandite prin piesa, diferente nu sunt. Oricum, pentru ca Aventura si piesele lor au mare trecere la romani, s-ar putea sa mai gasim "Cuando Volveras" in clasamente pentru multa vreme. Cea mai mare noua intrare a saptamanii o inregistreaza James Tyler cu cel de-al doilea single al sau: "Foolish". Nu pot sa nu remarc si sa va atrag atentia asupra noului single Morandi. Gata cu "Love me", acum cantam in... portugheza. "Beijo uh la la" este o noua productie semnata Marius Moga & Randi. Despre prima s-a zis ca vrea sa sparga topurile internationale. Oare cu cea de-a doua, "Micul Mozart" sa tinteasca spre clasamentele din America Latina?

    ×
    Subiecte în articol: cultura voltaj