x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cadouri de Moş Nicolae 

Cadouri de Moş Nicolae 

de Maria Coman    |    08 Noi 2022   •   06:50
Cadouri de Moş Nicolae 

Se apropie sărbătorile, aşa că dacă nu v-aţi pregătit pentru Moş Nicolae, am trecut în revistă câteva cărţi pentru adolescenţi de pus în adidaşi, căci de ghetuţe nu mai e vorba la vârsta lor. 

Profeţia După ce i-a eliberat accidental pe zei din captivitatea lor de pe Muntele Olimp, Helen Hamilton împreună cu prietenii ei trebuie să stingă setea de sânge şi de război a acestora, care ameninţă să cuprindă întreaga lume. Însă furia zeilor este dezlănțuită, iar timpul se scurge în defavoarea muritorilor. Cum viaţa băiatului pe care îl iubeşte, Lucas Delos, atârnă de un fir de păr, iar grupul ei de prieteni cunoaşte o scindare neaşteptată, Helen se vede nevoită să facă faţă de una singură acestei confruntări şi, de asemenea, să decidă cui îi va oferi inima ei - lui Lucas sau unui eventual Tiran, Orion.

 

Aquamarine Hailey şi Claire îşi petrec ultima vară împreună când descoperă ceva pe fundul unei piscine murdare din clubul Capri. Acolo, în adânc, se află o frumoasă creatură cu limba ascuţită şi inima frântă: o sirenă cu numele de Aquamarine, care şi-a părăsit cele şase surori ca să caute iubirea pe uscat. Aşa va începe o acţiune de salvare a unei fiinţe magice, dar şi reale, care se topeşte, literalmente, sub soarele de august. Hailey şi Claire descoperă că viaţa poate lua întorsături neaşteptate, că prietenia este pentru totdeauna şi că magia se găseşte în cele mai ciudate lucruri.

 

Marea fără stele Când descoperă o carte misterioasă pe un raft din biblioteca universitară, printre poveștile despre colecționari de chei, prizonieri sortiți nefericirii și acoliți fără nume, Zachary Ezra Rawlins citește ceva cel puțin bizar: o poveste din propria lui copilărie. Fascinat de această întâmplare inexplicabilă și dornic să înțeleagă cum a ajuns viața lui transpusă pe hârtie, Zachary descoperă o serie de indicii care îl fac să treacă pragul unei uși spre o bibliotecă subterană. Însă locul acesta se dovedește mai mult de-atât. Ajuns într-o lume a orașelor pierdute, a piraților, a pictorilor, a îndrăgostiților care-și trimit scrisori pe sub uși și peste timp, a poveștilor șoptite de sufletele celor morți și-a corăbiilor care navighează pe o mare fără stele, Zachary Ezra Rawlins mai trebuie să descopere un singur lucru: care e rolul lui în acest tărâm straniu și fabulos.

 

Academia Prinţeselor Miri a renunțat să încerce să-și mai convingă tatăl s-o lase să lucreze în cariera de piatră, așa că atunci când se anunță că prințul își caută o soție, iar preoții au prorocit că aleasa va fi de pe muntele Eskel, fata își pune o nouă „cea mai mare dorință". Totuși, nu-i ușor să ajungi prințesă, mai ales dacă trăiești într-un sat uitat de lume și nici măcar nu știi să citești. De aceea înființarea unei academii devine imperativă. Venirea tâlharilor, porniți s-o răpească pe aleasa prințului, rămâne însă cea mai înspăimântătoare întâmplare pentru fetele din academie. Experiența acumulată îi dezvăluie lui Miri lecții importante despre viață, dar mai ales care este adevărata „cea mai mare dorință” a ei.

 

Hoţii de fum În regatul Brigant, prințesa Catherine se pregătește pentru o căsătorie din interes, aranjată de tiranul ei tată, și încearcă să-și înăbușe sentimentele pentru Ambrose, garda ei de corp. În principatul Calidor, servitorul March vrea să se răzbune pe prințul Thelonius pentru că a trădat poporul abasc. În Pitoria, tânăra Tash şi vânătorul de demoni Gravell vor să se îmbogățească de pe urma fumului de demon, iar Edyon, un cleptoman fără leac, încearcă să-și facă un rost în viață. Printr-o întorsătură de situație, cele șase personaje ajung să se întâlnească și pornesc într-una dintre cele mai incitante aventuri imaginate vreodată, cu trădări, lupte, povești de iubire și prietenii pe viață. Iar demonii - acele creaturi mitice care populează Platoul de Nord - amplifică misterul în care este învăluită povestea.

 

Panglica roşie Ella, o croitoreasă sârguincioasă și descurcăreață, ar putea spune că și-a văzut visul cu ochii: deși e încă o copilă, ajunge să lucreze într-un atelier de croitorie, exact cum își dorea dintotdeauna. Doar că visul capătă mai degrabă proporții de coșmar. Atelierul nu e unul ca oricare altul, iar clientele care-i trec pragul sunt cu totul ieșite din comun. Reținută de autorități în drum spre casă și deportată fără nicio explicație, Ella e nevoită să se alăture croitoreselor de la Auschwitz-Birkenau și să intre în slujba călăilor a milioane și milioane de oameni. De azi înainte, fiecare rochie care iese din mâinile ei poate face diferența dintre viață și moarte. În această lume nouă și înfricoșătoare, în care supraviețuirea atârnă de un fir de păr și de îndrăzneala de a fi egoist și a-ți păzi doar propriul spate, Ella o întâlnește pe gingașa Rose, întruchiparea blândeții și-a altruismului, virtuți care nu sunt neapărat arme utile într-un lagăr de concentrare. Învățând pe propria piele că nimic nu poate fi mai inuman decât o ființă umană, Ella și Rose redescoperă în prietenia lor abia înfiripată, dar de o profunzime uimitoare, un sentiment la fel de prețios și rezistent ca mătasea și la fel de uluitor ca o panglică roșie într-o lume cenușie: speranța.


 

×
Subiecte în articol: cadouri moş nicolae