x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 10 romane grozave pe care trebuie să le citești

10 romane grozave pe care trebuie să le citești

de Anastasia Paul    |    29 Dec 2023   •   23:35
10 romane grozave pe care trebuie să le citești
Sursa foto: Hepta

Dacă vrei să citești unele dintre cele mai bune romane de ficțiune, atunci există o grămadă de cărți de citit. Doar parcurgerea autorilor clasici va dura zeci de ani.

Există multe cărți grozave de citit, dar cum alegi? decideți ce cărți să citiți? De aceea am făcut o listă cu cele 10 cărți esențiale de citit. Continuați să citiți pentru a afla ce cărți au făcut lista noastră!

Iată astfel 10 romane esențiale care trebuie citite:

Povestea servitoarei, de Margaret Atwood
Mândrie și prejudecată, de Jane Austen
Să ucizi o pasăre cântătoare, de Harper Lee
1984, de George Orwell
Stăpânul Inelelor, de J. R. R. Tolkien
Stăpânul muștelor, de William Golding
Frankenstein, de Mary Shelley
Inima întunericului, de Joseph Conrad
Proscrișii, de S. E. Hinton
Jane Eyre, de Charlotte Brontë

Unul dintre cele mai populare romane distopice este, cu siguranță, Povestea servitoarei.  Unii l-au citit la școală, în timp ce alții l-au citit pentru distracție, dar în orice caz, este un roman de impact. Un alt roman distopic clasic este 1984. Ambele abordează probleme serioase și ne fac să ne imaginăm scenariile cele mai rele.

Să ucizi o pasăre cântătoare este o carte extraordinată. Povestea este spusă din punctul de vedere al lui Jean Louise Finch și spune povestea lui Atticus Finch care îl apără pe Tom Robinson, un bărbat de culoare care a fost acuzat că a violat o femeie albă în Maycomb, Alabama.

Dacă îți plac romanele fantastice, atunci trebuie să citești Stăpânul inelelor, de J.R.R. Tolkien. Nu numai că este o serie uimitoare, dar este formula pe care mulți autori de fantasy au folosit-o ulterior pentru a-și scrie romanele. 

Dacă îți plac romanele de groază, atunci vei iubi Frankenstein. Este un roman clasic, pe care mulți îl consideră primul roman SF și pune întrebări filozofice la care cititorii încă se gândesc.

Proscrișii este un roman grozav pentru tinerii adulți și pentru adolescenții care ar putea să nu fi găsit o carte care să le vorbească despre lumea lor, notează booksofbrilliance.com.

 

 

×
Subiecte în articol: romăne cărţi citit