x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 24 de invitaţi din Germania, Austria şi Elveţia vin la Salonului de Carte Bookfest, ediţia 2013

24 de invitaţi din Germania, Austria şi Elveţia vin la Salonului de Carte Bookfest, ediţia 2013

de Sebastian S. Eduard    |    09 Mai 2013   •   15:31
24 de invitaţi din Germania, Austria şi Elveţia vin la Salonului de Carte Bookfest, ediţia 2013

Nu mai puţin de 24 de oaspeţi vor sosi în România cu ocazia Salonului de Carte Bookfest, ediţia 2013, din partea invitaţilor de onoare: Germania, Austria şi Elveţia – ţări prezente la Bucureşti sub umbrela proiectului “Trei ţări, aceeaşi limbă”. Numărul impresionant al invitaţilor, precum şi al evenimentelor  promit să facă din proiectul “Trei ţări, aceeaşi limbă” cea mai spectaculoasă prezenţă la Bucureşti din istoria programului.

Iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întîlnească la ediţia de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest pe laureaţii Premiului Naţional al Cărţii din Germania – Uwe Tellkamp şi Katharina Hacker, pe laureatul Cărţii anului 2011 din Elveţia – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanţi prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavari  şi Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) şi Christian Haller (Elveţia) – prozatori de limbă germană îndrăgostiţi de România şi preţuiţi de cititorii autohtoni, precum şi pe trei dintre reprezentanţii generaţiei tinere de prozatori de limbă germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) şi Jolanda Pinel (Elveţia).

Boris Buden, cunoscut deopotrivă ca scriitor, filosof şi teoretician cultural, născut în Croaţia şi stabilit la Berlin, se află de asemenea pe lista invitaţilor de onoare la Bookfest 2013, unde va lua parte la o masă rotundă. Simon ​Geissbühler, istoric, specialist în problematica celui de al Doilea Război Mondial, îşi va prezenta la Bookfest două titluri traduse în limba română.

Prezenţa la Bucureşti  a lui Kirsten Boie, poate cea mai cunoscută autoare de literatură pentru copii şi tineret de limbă germană a momentului, laureată a zeci de premii literare, va fi, cu siguranţă, una dintre surprizele programului dedicat copiilor la Bookfest. Ei i se alătură austriaca Renate Habinger, una dintre cele mai promiţătoare ilustratoare de carte de astăzi.

Invitaţii amintiţi vor fi însoţiţi de 3 specialişti ai Tîrgului de Carte de la Frankfurt (în digital publishing – Carsten Schwab – şi marketing editorial – Katharina Thiel şi Selma Wels), precum şi de 4 specialişti în traductologie (care vor participa la o dezbatere organizată de Traduki, una dintre cele mai active fundaţii care susţin traducerile din Sud-Estul Europei).

Artistul conceptual austriac Josef Trattner îşi va prezenta la Bookfest 2013 unul dintre cele mai recente proiecte ale sale, derulat în România cu puţin timp în urmă, “Divanul călător”, la care au luat parte 9 scriitori români.

Muzicienii Mieze Medusa şi Textor sînt cei care vor susţine momente de slam poetry şi rap, atît la Bookfest, cît şi în Club Control.

×