x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 300 de evenimente la Salonul Bookfest 2012

300 de evenimente la Salonul Bookfest 2012

de Sebastian S. Eduard    |    27 Mai 2012   •   13:04
300 de evenimente la Salonul Bookfest 2012

Miercuri, incepe la Bucuresti Salonul International de Carte Bookfest 2012. Evenimantul isi va intampina primii vizitatori si va da startul unui program maraton ce cuprinde nu mai putin de 300 de evenimente: lansari de carte, sesiuni de lectura si intalniri cu personalitati ale lumii literare romanesti si internationale, concerte, proiectii cinematografice, reprezentatii de teatru pentru copii si cursuri de limba franceza.

Cea de a VII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest, organizata de Asociatia Editorilor din Romania sub egida Federatiei Editorilor din Romania, va incepe miercuri, 30 mai si va tine pana duminica, 3 iunie, spatiul de desfasurare fiind pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expozitional Romexpo.

Respectand traditia creata prin invitarea unei tari la fiecare editie, Bookfest se bucura in 2012 de participarea Frantei ca oaspete de onoare. Standul tarii invitate va fi amenajat in pavilionul C3, aici urmand sa aiba loc evenimentele anuntate de Ambasada Republicii Franceze in Romania si Institutul Francez.

Autorii romani si francezi

Iubitorii cartii care vor veni la Bookfest pe 30 si 31 mai ii vor putea intalni la evenimentele de lansare pe Horia-Roman Patapievici si Mircea Cartarescu. In urmatoarele zile, vor avea ocazia de a-i revedea si asculta pe Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu si Lucian Boia, la prezentarile volumelor pe care cunoscutii autori le vor lansa in cadrul programului Bookfest.

Din partea tarii invitate, si-au conifrmat prezenta la intalnirea cu vizitatorii Bookfest 2012 producatorul si moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra si Yann Apperry, editorul Jean Mattern (responsabilul cu literatura straina al Editurii Gallimard) si academicianul Dominique Fernandez (autorul volumului 'Rapsodia romana').

Scriitoarea Sylvie Germain va veni pe 31 mai in fata publicului pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri, iar Bernard Pivot ii va provoca pe vizitatorii standului international la un test de scriere dupa dictare in limba franceza. Tot pe 31 mai, Bernard Pivot va fi prezent la o degustare de vinuri romanesti, ocazie cu care isi va prezenta volumul “Dictionnaire amoureux du vin', iar pe 2 iunie va intra intr-un dialog cu Luiza Vasiliu (Dilema Veche) si Horia-Roman Patapievici.

Vineri, 1 iunie si sambata, 2 iunie, publicul Bookfest va avea intalnire la standul Frantei cu scriitorul Michel Houellebecq. Cunoscutul autor al “Particulelor elementare' va fi prezent in fata vizitatorilor pentru o discutie moderata de Mihaela Dedeoglu (RFI Romania) si Matei Martin (Dilema Veche) si va participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri, urmata de o sesiune de autografe.

Literatura si cinema in fiecare zi

In pavilionul C3, cartea se va intalni in fiecare zi cu filmul de arta. Prin formula “Cinema dupa carte', Bookfest le lanseaza anul acesta vizitatorilor invitatia de a viziona, gratuit, pelicule cinematografice avand la baza scenarii adaptate dupa opere ale unor cunoscuti autori francezi. Pintre productiile anuntate se afla si filmul realizat dupa volumul “Particulele elementare' al lui Michel Houellebecq.

×
Subiecte în articol: bookfest 2012