x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 4 din 5 preoţi de la Vatican sunt homosexuali, potrivit unei noi cărţi

4 din 5 preoţi de la Vatican sunt homosexuali, potrivit unei noi cărţi

13 Feb 2019   •   16:08
4 din 5 preoţi de la Vatican sunt homosexuali, potrivit unei noi cărţi
Sursa foto: Captură video

Unii dintre clericii bisericii Romano-Catolice, care au atacat homosexualitatea, sunt chiar ei homosexuali potrivit unei unei cărţi care va fi publicată săptămâna viitoare, scrie The Guardian.

80% dintre preoţii care lucrează la Vatican sunt homosexuali, chiar dacă nu sunt activi din punct de vedere sexual, se afirmă în cadrul cărţii “In the Closet of the Vatican”. Cartea de 570 de pagini, bazată pe patru ani de documentare făcută de jurnalistul şi autorul francez Frederic Martel, aduce în lumină “corupţia şi ipocrizia din inima Vaticanului”, potrivit editurii Bloomsbury.

Cartea va fi publicată în opt limbi, pe 20 februarie. Ziua apariţiei conincide cu o conferinţă care are loc la Vatican pe tema abuzului sexual.

Martel, fost consilier în cadrul guvernului francez, a luat 1.500 de interviuri în timp ce se documenta pentru carte, inclusiv cu 41 de cardinali, 52 de episcopi, 45 de oficiali diplomatici şi ambasadori ai papei şi peste 200 de preoţi.

Martel a scris în cadrul cărţii că un cardinal din Columbia, Alfonso Lopez Trujillo, care deţine o poziţie de conducere la Vatican, a fost vocal împotriva homosexualităţii, în timp ce apela la escorte masculine.

Potrivit editurii, cartea scoate la lumină un cult al secretelor, care permitea abuzurilor şi homosexualităţii să rămână în întuneric.

×