Cleopatra și Frankenstein
Cleo, o pictoriță britanică în vârstă de 24 de ani, a lăsat în urmă Anglia și a ales să facă un masterat cât mai departe de casă, la New York, orașul care nu doarme niciodată. Aici îl cunoaște pe Frank. E cu douăzeci de ani mai mare decât ea, are propria firmă de advertising, construită prin propriile puteri, iar viața lui pare să aibă preaplinul și senzația de împlinire pe care și le dorește Cleo. Frank îi oferă șansa de a fi fericită, libertatea de a picta și ocazia de a aplica pentru cetățenie. Dar decizia lor impulsivă de a se căsători schimbă ireversibil atât destinele lor, cât și pe cele ale apropiaților. O carte electrizantă despre așteptările uriașe pe care le avem de la relații și consecințele idealizării iubirii, despre teama de eșec și despre felul în care traumele ne pot deturna viața.
Poliţia
Cadavrul unui fost polițist găsit în locul unei crime pe care el o anchetase demult nu poate fi o întâmplare. Când același scenariu se repetă cu alți doi polițiști în decurs de câteva săptămâni, tiparul este pe cât de clar, pe atât de macabru. Crimele sunt extrem de sadice, iar anchetatorii nu au nicio pistă. Mai mult, cel mai talentat detectiv nu le mai este alături, iar opinia publică face presiuni pentru găsirea ucigașului. În același timp, un bărbat grav rănit este menținut în comă într-un spital din Oslo. La ușa salonului este mereu un polițist, iar identitatea pacientului este secretă. Dacă el se trezește din comă, poliția din Oslo va fi în centrul unui scandal de corupție.
Refugiul
Abia așteptau să stea aici, iar acum nu mai pot pleca
Un wellness retreat idilic s-a deschis pe o insulă de pe coasta engleză, promițând odihnă și relaxare. Insula, cunoscută localnicilor drept Reaper’s Rock, are un trecut întunecat: a fost cândva terenul unui criminal în serie și se zvonește că ar fi blestemată. Un cadavru este găsit sub pavilionul de yoga, aparent victima unei căzături tragice. Dar detectiva Elin Warner află curând că femeia nu se număra printre oaspeți. Elin descoperă tot mai multe secrete, iar, când o altă persoană se îneacă în timpul unei scufundări, Elin începe să suspecteze că aceste morți nu au, de fapt, nimic accidental. Dar de ce oaspeții acestei stațiuni de lux au devenit țintele unui ucigaș? Elin trebuie să descopere criminalul înainte ca refugiul să se transforme în iad.
Cele şapte surori
1928, Paris. Un băiat aflat în pragul morții e găsit și găzduit de o familie binevoitoare. Blând, precoce, talentat, băiatul înflorește în noul lui cămin. Totuși, el refuză categoric să vorbească despre adevărata lui identitate. Pe măsură ce crește și devine un tânăr bărbat, îndrăgostindu-se și studiind la prestigiosul Conservatoire de Paris, el aproape că uită tragediile cărora le-a căzut victimă cândva, precum și promisiunile pe care le-a făcut. Dar spectrul unui rău absolut începe să bântuie prin Europa, punând în pericol siguranța tuturor. În adâncul inimii, tânărul știe că a venit vremea să pribegească din nou. În 2008, cele șapte surori se reunesc pentru prima oară, la bordul iahtului Titan. Scopul croazierei lor este acela de a-și lua un ultim rămas-bun de la misteriosul lor tată, pe care l-au iubit nespus de mult. Spre marea surpriză a tuturor, Pa Salt a însărcinat-o tocmai pe „sora pierdută“ să le dezvăluie celorlalte șase o serie de indicii privitoare la trecutul lor. Dar fiecare adevăr revelat aduce după sine o nouă întrebare. Iar descoperirea cea mai șocantă constă în faptul că secretele îngropate adânc în trecut ar putea să aibă acum consecințe nefaste pentru fiecare dintre cele șapte surori.
Violonista de la Auschwitz
La Auschwitz, fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. Alma este deținuta cu numărul 50381, număr tatuat cu cerneală albastră pe pielea ei. Este înghesuită laolaltă cu zeci de mii de alți prizonieri, separată de cei pe care-i iubește și azvârlită într-un labirint de sârmă ghimpată. Aici, în fiecare zi, oamenii dispar și nimeni nu-i va mai vedea vreodată. Tragedia pe care o trăiește acum este la ani-lumină de viața pe care o ducea înainte. Violonistă de renume, Alma fascina publicul cu reprezentațiile ei. Dar când naziștii au luat cu asalt Europa, nici talentul și nici reputația ei nu au reușit s-o salveze... Atunci când șefa lagărului pentru femei o numește pe Alma în fruntea orchestrei feminine, care trebuia să susțină concerte pentru ofițerii naziști de rang înalt, precum și să-i însoțească în acordurile muzicii pe prizonierii care mergeau spre muncă silnică, Alma refuză inițial să joace acest rol ingrat. Curând însă se răzgândește, când își dă seama ce putere ar dobândi astfel: aceea de a salva multe tinere din ghearele morții și de a obține rații suplimentare de mâncare pentru deținutele înfometate. Așa ajunge Alma să-l cunoască pe Miklós, un talentat pianist maghiar. Și în mijlocul deznădejdii, cei doi reușesc să găsească împreună o rază de fericire, grație repetițiilor comune, a biletelor secrete și a concertelor pe care le susțin unul lângă altul – în timp ce se roagă ca, într-o bună zi, tot acel calvar să ia sfârșit.