x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Adrian Năstase, la Bookfest

Adrian Năstase, la Bookfest

02 Iun 2013   •   19:11

Fostul premier Adrian Năstase a făcut apel la două citate, aparţinând diplomatului Bruce Lockard şi scriitorului irlandez George Bernard Shaw, pentru a transmite astfel un mesaj despre volumul pe care l-a lansat duminică la Bookfest: "Lumea, americanii şi noi", apărut la Editura Litera.

"Un citat din Bernard Shaw, care spunea: 'Singurul om care se poartă raţional este croitorul meu. Îmi ia măsurile de fiecare dată când merg la el. Ceilalţi folosesc mereu măsurile vechi şi se aşteaptă ca eu să mă potrivesc în continuare cu ele'. Am încercat să dau un mesaj, să spun ceva despre cartea mea folosind cuvintele altora. Cuvintele mele le veţi găsi în această carte", a declarat Adrian Năstase, cu ocazia lansării volumului care reprezintă viziunea sa asupra relaţiilor româno-americane şi a rolului SUA în blocul ţărilor fost comuniste.

El a făcut referire şi la un citat al diplomatului Bruce Lockard, care a spus că "în afacerile externe, doar marile puteri îşi pot permite luxul să facă greşeli", fostul premier atrăgând astfel atenţia asupra responsabilităţii pe care o are clasa politică din România.

"Marile puteri pot cu uşurinţă să treacă de la un cabinet la altul, la schimbări de atitudine în relaţia cu Rusia, China, este evident lucrul acesta. Pentru noi, greşelile de abordare pot să aducă foarte multe probleme", a apreciat Năstase. El a spus că în redactarea cărţii a făcut apel la multe cărţi de memorii ale unor americani care au fost implicaţi în negocierile cu România, relatează agerpres.ro.

La eveniment au participat peste 200 de persoane, printre care şi premierul Victor Ponta, dar şi alţi politicieni precum Toni Greblă, Lucian Bolcaş sau Codrin Ştefănescu. De asemenea, au fost prezenţi soţia lui Adrian Năstase, Dana, şi cei doi fii ai lor, Andrei şi Mihnea.

×