x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ambiţie, anarhie, putere

Ambiţie, anarhie, putere

de Sebastian S. Eduard    |    07 Feb 2010   •   00:00
Ambiţie, anarhie, putere

Ken Follett, autorul britanic de thrillere şi romane istorice care a vândut scrierile sale în peste 100 de milioane de copii, se întoarce la Editura Rao cu volumul „Stâlpii pământului". Spunem se întoarce pentru că la editura bucu­reşteană au mai apărut până acum „Alb infinit", „O avere periculoasă" şi „Prin urechile acului".

SUBIECT
Într-o epocă a războiului civil, a foametei şi a luptelor religioase se înalţă uluitoarea catedrală din Kingsbridge. Pe acest fundal, vieţi se împletesc: cea a lui Philip, stareţul devotat şi inventiv, care îşi doreşte să înalţe cea mai mare catedrală gotică din lume... a lui Tom, zidarul devenit arhitect, un bărbat cu sufletul sfâşiat... a frumoasei şi misterioasei Lady Aliena, urmărită de un secret ruşinos... şi a luptei dintre bine şi rău, care va întoarce biserica împotriva statului şi frate împotriva fratelui.

Uluitoare epopee a ambiţiilor, anarhiei şi puterii absolute, desfăşurată pe fundalul evenimentelor tulburi din Anglia secolului al XII-lea, romanul reprezintă capo­do­pera istorică a lui Ken Follett. „Enormă şi stră­lu­cită... o poveste minunată... plină de personaje incre­di­bil de verosimile, dincolo de bariera secolelor... atinge toate sentimentele umane - iubire şi ură, loialitate şi trădare, speranţă şi dispe­rare", scrie Cosmopolitan despre acest volum.

×
Subiecte în articol: carte