x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Anii magici ai copilului tău

Anii magici ai copilului tău

31 Ian 2010   •   00:00
Anii magici ai copilului tău
Sursa foto: /stockxpertcom

"Cum să înţelegem şi să rezolvăm problemele copiilor" îşi propune un nou volum, apărut recent la Editura Trei, în colecţia Psihologie practică.



5524-112687-sc000af92e.jpgO carte care ajunge la a 50-a ediţie, cum este cartea de faţă, devine clasică şi nu mai este afectată de trecerea timpului. Încă de la prima ediţie, descrierea şi explicarea primilor ani din viaţa copilului, împreună cu recomandările pentru părinţi, medici şi educatori, au reţinut atenţia celor interesaţi. Pentru copilul mic, lumea poate fi foarte interesantă, dar şi instabilă sau înspăimântătoare. Autoarea reuşeşte să-l familiarizeze pe cititor cu mintea copilului, arătându-i cum se confruntă cu lumea şi cum învaţă să-i facă faţă.




Semnale editoriale


5524-112688-jurnal.jpgTaină ascunsă
Volumul de faţă este o odisee populată de personaje memorabile, surprinse în episoade de viaţă bulversante, ce povesteşte un secol din istoria Irlandei în filigranul unei drame individuale - aceea a lui Roseanne Mc Nulty. Martor al încercării acesteia de a-şi recupera trecutul este doctorul Greene - psihiatrul şi confidentul ei care ajunge să dezgroape o taină veche de o jumătate de veac.



5524-112689-busola.jpgMusafirul propriei tale vieţi

O întorsătură a sorţii cel puţin bizară. Liam, un profesor de gimnaziu, se trezeşte peste noapte la spital şi nu îşi aduce aminte ce caută acolo sau ce i s-a întâmplat. Ajutorul de specialitate încearcă să-l facă să se împace cu sine însăşi, până când în viaţa sa năvălesc rudele, fosta soţie... în fine oameni pe care nu îi cunoaşte şi care îl fac să se simtă musafirul propriei sale vieţi.

5524-112690-drumul.jpgHipnotismul dragostei
Roman hipnotic în care se împletesc misterul iubirii şi al luptei pentru supravieţuire ce ne propune ca erou principal pe Azaro, un copil-spirit, căruia îi e scris să moară şi să renască din aceeaşi mamă. "Asemeni unui tablou medieval ce zugrăveşte Judecata de Apoi, povestea lui Okri surprinde nu doar sacrul şi profanul existenţei, ci şi adevărurile ei profunde şi dragostea care ne ajută să sfidăm moartea".

×
Subiecte în articol: carte