x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Candace Bushnell vine cu "Clubul de pe 5th Avenue"

Candace Bushnell vine cu "Clubul de pe 5th Avenue"

de Sebastian S. Eduard    |    17 Oct 2010   •   00:00
Candace Bushnell vine cu "Clubul de pe 5th Avenue"
5972-134034-reutersmikesegar_rtxnqed.jpgCelebra şi foarte gustata colecţie Chic de la Polirom a ajuns la numărul 66. Prilej cu care ni se propune un volum semnat de Candace Bushnell - nimeni alta decât cea care acum ani şi ani de zi­le provoca atâta vâlvă cu al său "Totul des­pre sex".

"Clubul de pe 5th Avenue" - sau despre materialismul vieţii ur­ba­ne, aglomeraţia şi viteza metropolei. O poveste plină de umor, voluptate şi sus­pans despre bani şi celebritate, des­pre putere şi pericolele sale, despre do­rinţa de ascensiune socială şi de­za­măgirea visurilor spulberate, proiectată pe fundalul elegant şi strălucitor al Manhattanului zilelor noastre.

Candace Bushnell surprinde cu o fidelitate uimitoare viaţa tumultuoasă a societăţii elitiste din 5th Avenue nr. 1, printre ai cărei membri se numără personaje sofisticate şi pitoreşti: figuri mondene, actriţe, scenarişti, scriitori, finanţişti, avocaţi sau colecţionari de artă. Simbol prin excelenţă al opulenţei, influenţei sociale şi bunului-gust, imobilul olimpian din 5th Avenue nr. 1 exercită asupra tuturor o fascinaţie diabolică şi nici un preţ - fie că este vorba de intrigi, căsătorii din interes, trafic de antichităţi furate, răzbunări perfide sau chiar crime - nu pare prea mare pentru a te număra printre locatarii lui privilegiaţi.

Candace Bushnell, una dintre cele mai apreciate scriitoare de chick-lit ale momentului, s-a născut în 1958, în Glastonbury, Connecticut. La 19 ani s-a mutat în New York, unde a studiat la universităţile Rice şi New York şi a început să scrie articole despre femei, relaţii şi întâlniri amoroase pentru reviste  precum Mademoiselle, Self sau Esquire, dezvoltindu-şi un stil personal, încărcat de un umor negru fermecător. A devenit celebră la începutul anilor '90, o dată cu publicarea în foileton, în ziarul The New York Observer, a romanului "Sex and the City", care s-a bucurat de un succes de public imens, stând la baza serialului omonim.

A LA SHAKESPEARE...
Un alt volum propus de colecţia Chic este "Julieta" (Anne Fortier). Plin de mister, pasiune şi suspans, romanul  este o abordare inedită şi îndrăzneaţă a poveştii de dra­gos­te care a stat la baza celebrei piese. Cartea, a cărei acţiune se petrece în decorul romantic al ora­şului Sie­na, descrie aventurile in­cre­dibile ale tinerei Julie Jacobs. Primind drept moştenire cheia unui seif misterios, aceasta des­co­peră că este urmaşa frumoasei Giu­lietta, a cărei iubire tragică pen­tru Romeo a zguduit Italia me­dievală. Cău­tând să dezlege mis­te­rul unei fa­buloase comori de fa­milie, Ju­lie află în cu­rând că cele peste şase secole ca­re o des­part de eve­ni­men­­tele din 1340 n-au stins nici duş­mă­nia an­ces­trală din­tre cele mai puternice clanuri ale Sienei...

×
Subiecte în articol: carte