Cartea a fost lansată curând, Sfârşitul şoaptelor se intitulează şi începe atunci când în Europa, toate regimurile comuniste se prăbușesc rând pe rând. Românii nu se bucură de libertate, ci se află în continuare sub brațul de fier al dictaturii lui Nicolae Ceaușescu.
Într-o țară închisă, izolată și condusă prin impunerea sentimentului de teamă, Cristian Florescu, un adolescent de șaptesprezece ani, care visează să devină scriitor, este șantajat și racolat de Securitate. Nu-i rămân decât două posibilități: să-i trădeze pe toți din jurul lui, tot ce iubește, sau, folosindu-se de noul lui statut, să facă tot ce poate pentru a submina sistemul totalitar, din interior. Cristian riscă totul ca să demaște regimul autoritar și pe cel mai diabolic dictator din Europa de Est, să ofere o voce poporului român și să arate lumii ce se petrece în țara lui. Când apare scânteia Revoluției, se alătură plin de entuziasm și luptă pentru schimbare și, în sfârșit, pentru Libertate.
Un vis în miez de vis În seara când Vale McKinley și iubitul ei, Crawford, sărbătoresc absolvirea liceului, sunt implicați într-un accident de mașină cumplit. Ar fi trebuit să petreacă vara făcându-și planuri pentru facultate și pentru un viitor fericit, promițător. Un viitor petrecut împreună. În schimb, Vale stă zilnic în spital, ore în șir, așteptând ca iubitul ei să iasă din comă.
Slate Allen e prieten cu unul dintre frații lui Vale. Slate își vizitează unchiul, care e internat în același spital precum Crawford. Când Vale și Slate se întâlnesc, fata nu poate nega că între ei doi există atracție. Deși încearcă să-și înăbușe sentimentele, Vale nu este imună la farmecul lui.
După o lungă perioadă de suferință și la insistențele părinților, Vale pleacă la facultate, cu gândul că iubitul ei are să-și revină în scurt timp. Însă acum a intrat pe teritoriul lui Slate, iar în curând povestea lor va lua o întorsătură cât se poate de ciudată.
Regina Pentru milioane de oameni, atât din Marea Britanie, cât și din întreaga lume, Elisabeta a II-a este întruchiparea monarhiei. Viața ei s-a întins pe aproape un secol de istorie, de la Marea Criză Economică din interbelic până la pandemia de COVID-19. Cu excepția primilor șapte ani de după Al Doilea Război Mondial, domnia ei a cuprins întreaga epocă postbelică a Regatului Unit. În această perioadă, Maiestatea Sa a fost slujită de cincisprezece prim-miniștri, de la Churchill la Johnson, iar la Casa Albă s-au succedat paisprezece președinți, de la Truman la Biden. Cei mai mulți dintre britanici și-au trăit întreaga viață cu Elisabeta a II-a la conducerea Marii Britanii și a Commonwealth-ului.
În această nouă biografie a celei mai longevive suverane din istoria britanică, Matthew Dennison oferă o imagine complexă asupra domniei sale marcate de schimbări sociale majore. Cu o scriitură elegantă și judecăți de valoare nuanțate, Regina relatează atât bucuriile și reușitele, cât și dezamăgirile și dificultățile unei vieți regale remarcabile, evaluând totodată moștenirea unei femei care a întruchipat valorilor susținute de majoritatea britanicilor: slujirea națiunii, îndeplinirea datoriei, fermitate, generozitate și stoicism.
Stăpânul şi cuceritorul meu Titlul romanului provine dintr-un vers al lui Paul Verlaine, dar este greu de imaginat că însuși poetul și pistolul cu care l-a împușcat pe Rimbaud joacă un rol esențial în povestea de dragoste interzisă dintre Tina și Vasco, unde prețioasa casetă cu inima lui Voltaire, furată de la Biblioteca Națională a Franței, devine cadou de aniversare, iar arma lui Verlaine, cumpărată la licitație, alături de un caiet cu sonete și haikuuri ajung probe incriminatoare pe masa judecătorului de instrucție. Eșecul relației amoroase dintre cei doi protagoniști, surprins cu ironie fină de vocea uneori melancolică, alteori tăioasă a naratorului chemat la tribunal să depună mărturie, se declină cu toate culorile pasiunii oarbe, de la gesturile necugetate în frumusețea lor ale îndrăgostirii până la străfulgerările de luciditate din final. Într-un interviu, François-Henri Désérable declara: „Am trăit cu pasiune o poveste de dragoste, rațiunea s-a predat, a depus armele, iar eu nu am putut scrie altceva pe acest subiect. Mi s-a părut necesar să încerc să reconstitui sentimentele care mă animaseră într-o ficțiune ce se învârte în jurul poeziei”. Ironia și liricul se întrepătrund într-un elogiu adus cărților și iubirii, chiar și atunci când aceasta ne face să ne pierdem capul.
Nu e vară în lipsa ta Este cu adevărat vară fără casa de la Cousins Beach? Pentru prima dată în viața ei, vara aceasta Belly nu se întoarce la Cousins Beach. Taylor, prietena sa cea mai bună, are o mulțime de planuri pentru ele două – petreceri pe iahturi, să stea la soare lângă piscină și băieți care să le cadă cu tronc. Dar când Jeremiah le anunță despre dispariția lui Conrad, toate drumurile par să ducă înapoi la casa de pe plajă. Va petrece Belly încă o vară încercând să obțină iubirea lui Conrad sau va pune în sfârșit capăt acestei povești?