x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ce citesc românii în mijloacele de transport

Ce citesc românii în mijloacele de transport

12 Feb 2010   •   00:00
Ce citesc românii în mijloacele de transport
Sursa foto: Marin Raica/JURNALUL NAŢIONAL

Aproximativ 12% din români citesc cărţi în deplasările zilnice, iar cei care aleg presa scrisă preferă ziarele cumpărate celor gratuite, potrivit celui mai recent studiu Omnibus, realizat de GfK România.



Studiul mai arată şi că românilor le place lectura în timpul deplasării în aceeaşi măsură, indiferent de vârstă, anunţă Mediafax. Ziarele cumpărate încă sunt mai căutate decât ziarele gratuite (19% citesc ziare cumpărate; 11% citesc ziare gratuite). Diferenţa dintre cele două tipuri de ziare se menţine şi printre călătorii Capitalei: 37% citesc ziare gratuite şi 42% citesc ziare cumpărate. În Bucureşti, procentul persoanelor care citesc cărţi este uşor mai ridicat de 12%, la fel şi în oraşele mai mari, de minimum 200.000 de locuitori.

Conform GfK România, în călătoriile mai lungi de 10 minute, de cele mai multe ori românii vorbesc direct cu alte persoane (71%) sau la telefonul mobil (52%). Studiul a fost realizat în ianuarie pe un eşantion de 1.072 de respondenţi din mediul urban şi rural, rezultatele fiind reprezentative pentru populaţia României în vârstă de 15 ani şi peste. (C.S.)

×
Subiecte în articol: carte