x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cel mai important thriller politic al anului se lansează şi în România

Cel mai important thriller politic al anului se lansează şi în România

17 Sep 2018   •   15:45
Cel mai important thriller politic al anului se lansează şi în România

"În lipsa președintelui", roman semnat de Bill Clinton și de James Patterson, este cel mai aşteptat thriller politic al anului. Faptul că este scrisă de un fost preşedinte al SUA şi de unul dintre cei mai valoroşi romancieri contemporani îi conferă cărţii atuurile pentru a deveni bestseller.

Jonathan Lincoln Duncan, un președinte integru, este acuzat că ar avea o relație strânsă cu o rețea teroristă. Nici presa și nici publicul nu știu însă faptul că acesta încearcă de fapt să evite o criză. Președintele SUA află de amenințarea cu un virus cibernetic. Ar putea să lipsească un președinte în exercițiul funcțiunii, așa cum se întâmplă în carte? Iată un scenariu perfect posibil.

"Această carte imprimă o dinamică precum a aeronavei prezidențiale a SUA, Air Force One: mare și rapidă. Clinton și Patterson sunt într-un tandem excepțional, fiind doi mari povestitori: unul din interior, cunoscător al funcționării sistemelor și mecanismelor puterii în stat, și unul din exterior, ambii situați în final în clasa superioară a jocului. Ei au construit o poveste a unei călătorii care frizează cu realitatea prin ițele ascunse ale puterii și ale politicii. Această carte oferă scenarii foarte posibile, ce pot instrui cititorii tot atât de mult pe cât îi și distrează”, a declarat scriitorul şi criticul Michael Connelly.

Prima carte de ficțiune semnată de Bill Clinton, fostul președinte al Statelor Unite, și de cunoscutul autor James Patterson va fi publicată în România pe 10 octombrie.

"A 11-a oră", "Grădina zoologică", "Invizibil", "A 2-a șansă" sunt doar câteva dintre cărțile  semnate de James Patterson și publicate la Editura RAO. Volumul de memorii "Viața mea", scris de fostul lider de la Casa Albă, a fost lansat în 2005 la București chiar în prezența autorului.

×