Concurs. Răspunde corect şi câştigă două cărţi!
Destin și furie, de Lauren Groff şi Fetele, de Emma Cline. Două dintre scriitoarele ale căror volume au fost publicate de Editura RAO se află pe lista celor mai buni tineri autori americani, conform revistei literare americane Granta. Prima este Lauren Groff, al cărei roman, “Destin și furie”, a fost promovat și de președintele Barack Obama. Volumul a avut un succes fulminant încă de la debut. A fost desemnat “Cartea anului 2015” de The Washington Post, bestseller Amazon 2015 și The New York Times, finalist al National Book Award - 2015.
Cea de-a doua, Emma Cline, autoarea volumului “Fetele”, se află printre cei mai buni scriitori americani în topul Granta. Romanul ei este inspirat din povestea reală a temutului Charles Manson, încarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de infracțiuni, inclusiv pentru conspirație la asasinarea actriței Sharon Tate, fosta soție a cineastului Roman Polanski. După cum spune Lena Dunham, “O carte care îți va frânge inima!”, dar și o înțelegere contractuală deosebit de avantajoasă financiar pentru Cline, care a semnat un contract în valoare de două milioane de dolari.
Cum participic
Ne place să ne răsplătim cititorii pasionați de literatură, astfel că le oferim posibilitatea de a câştiga cărți de calitate, în ediţii de lux, oferite de Editura RAO. Ca să participi la tragerea la sorţi, trimite pe adresa de e-mail concurs@jurnalul.ro sau prin SMS la numărul 0787.802.913 răspunsul corect la întrebarea “Ce revistă le-a desemnat pe cele două autoare printre cei mai buni tineri scriitori americani?” şi poţi câştiga unul dintre cele două volume. Câştigătoarea de săptămâna trecută este Daniela Calmuc.

Ştiri din .ro
Experimentul DAU. Natasha, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, lansat în premieră pe TIFF Unlimited

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE

Romanian Classics in English: Serie de evenimente sincretice dedicate lui Liviu Rebreanu (literatură, teatru, film și muzică) la ICR Londra
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”

În culise, la ODEON. Cui i-e frica de Virginia Woolf?
Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Premieră la TVR1: serialul polițist BLOCHIN: LA GRANIŢA LEGII

Stagiune online, în programul Operei Naționale București din luna aprilie
Când muzica clasică întâlneşte jazz-ul, la Casa Artelor Dinu Lipatti

LONDRA. „Romanian Classics in English”, serie de evenimente dedicate lui Liviu Rebreanu odată cu traducerea romanului Ciuleandra
