x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Concursul Internațional de Literatură “Martha Bibescu” și-a desemnat laureații

Concursul Internațional de Literatură “Martha Bibescu” și-a desemnat laureații

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Iul 2020   •   17:09
Concursul Internațional de Literatură “Martha Bibescu” și-a desemnat laureații

Prima ediție a Concursului Internațional de Literatură “Martha Bibescu” s-a încheiat. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, cu sprijinul.

Un juriul alcătuit din scriitorul Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, Lamia Beligan – actrița a Teatrului Național din București, Alexandru Turcu – secretar literar al Teatrului de Comedie din București și Olesea Savvateeva – jurnalistă, redactor Radio România Internațional a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai bune lucrări. La cele patru categorii de vârstă, de la fiecare mare categorie – poezie și eseu, s-au înscris zeci de concurenți cu vârste între 10 și 25 de ani, din Irlanda, Republica Moldova și România.

S-au acordat patru premii I. La secțiunea poezie, la două dintre categoriile de vârstă s-au impus: Ana Maria Karis Stârcea – 13 ani și Andrei Teodor Stârcea – 17 ani. Ambii sunt elevi ai Colegiul Romano-Catolic “Sf. Iosif”, din București și au la activ mai multe premii obținute la concursuri literare.

Alte două premii I s-au acordat la secțiunea eseu. La categoria A s-a impus Theodor Ștefan Tărnăuceanu de numai 10 ani, din satul Valea Adâncă, elev al Școlii “Gheorghe Asachi” din Iași, iar la categoria C, câștigătoare a fost tot o ieșeancă, Adina Alexandra Efime, masterandă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

×