x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cornel Ilie lansează prima carte autobiografică DEJA VU. 25 de ani de VUNK

Cornel Ilie lansează prima carte autobiografică DEJA VU. 25 de ani de VUNK

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Sep 2019   •   13:26
Cornel Ilie lansează prima carte autobiografică DEJA VU. 25 de ani de VUNK
Sursa foto: Razvan Lupica

Concertul a fost oprit și lumea evacuată. Pentru noi, așa ceva era de neimaginat. În sensul cel mai bun! Să iasă cu bătaie, cu scandal, cu evacuarea sălii… era cel mai punk lucru care se putea întâmpla. A fost botezul nostru, prima zi a următorilor cel puțin 25 de ani.”…

Așa începe povestea VUNK, spusă de Cornel Ilie în cartea Deja Vu. 25 de ani de VUNK, publicată de Curtea Veche Publishing, care va putea fi citită începând din 16 octombrie, odată cu lansarea noului album,Domnul Portocaliu și mașina timpului, și a concertului ce poartă același nume ca volumul. Acesta va avea loc la Sala Polivalentă cu ocazia aniversării a 25 de ani de la prima apariție publică a trupei.

Este așa o mare bucurie să pot să spun în gura mare că în viața asta pot să trăiesc momentul de avea o carte scrisă de mine, iar subiectul să fie cariera noastră de 25 de ani. Faptul că se întâmplă la aniversarea a 25 de ani de la primul concert, în același timp cu lansarea unui album nou, face ca toamna asta să fie una dintre cele mai frumoase din viața mea. Cartea Deja Vu. 25 de ani de VUNK este istoria trupei noastre, așa cum a început ea, în 1988, de la grupul muzical al școlii, dar care atunci avea alt nume, trece prin toată perioada de când s-a născut VANK, cum s-a schimbat în VUNK și până în ziua de azi”, declară Cornel Ilie.

DEJA VU. 25 de ani de VUNK nu este doar o cronologie a uneia dintre cele mai longevive trupe românești, este și o radiografie a nașterii și dezvoltării industriei muzicale românești.

Este povestea oricărui artist din România, a oricărui om care are un vis și face orice să și-l împlinească. Sunt povești ale pieselor, sunt povești despre alegeri în momente cheie, despre trădare, despre prietenie, despre <> în România și despre curaj. Am scris cartea asta pentru a ne spune povestea și pentru a le da curaj și speranță altora ca noi. Pentru că, deși este o carte despre VUNK, este povestea oricărui om care ar face orice să trăiască din pasiunea vieții lui. Am scris-o pentru cel care își caută încă Visul sau pentru cel care are nevoie de mai multă încredere pentru a și-l împlini”, mai spune Cornel Ilie.

După ce a lansat primul documentar despre istoria unei trupe din România, VUNK își spune istoria și-n paginile cărții DEJA VU. 25 de ani de VUNK.

De 25 de ani pe scena din România, VUNK este trupa inovației în rock-ul românesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum Pleacă (Hit Gold), Vreau o țară ca afară (hit popular, devenit slogan național), Așa și sau Numai la doi au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român – Jur să spun adevărul. Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase și cântecele cu mesaj profund, VUNK își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

 

×