x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte De ce a atacat Hitler Uniunea Sovietică?

De ce a atacat Hitler Uniunea Sovietică?

02 Aug 2012   •   18:20
De ce a atacat Hitler Uniunea Sovietică?

Polirom ne recomanda un volum de zile mari. Scris de Victor Suvorov, fost ofiter al Directiei Generale de Informatii a Ministerului Apararii din Uniunea Sovietica, autor al unor volume precum "Spetnaz. Istoria secreta a Fortelor Speciale Sovietice' "Ziua M. Cand a inceput al doilea razboi mondial' sau "Epurarea. De ce a decapitat Stalin armata?' – volumul "Sinuciderea. De ce a atacat Hitler Uniunea Sovietica?' se adauga altor noua, deja aparute la aceeasi editura.

Al Doilea Razboi. Victor Suvorov a demonstrat in mai multe volume incompetenta cadrelor de conducere si deficientele armatei sovietice, in special in perioada de inceput al celui de-al Doilea Razboi Mondial. "Sinuciderea' e intr-un fel replica acestora: nici armata nazista nu era atat de bine pregatita de razboi pe cat se crede in general, iar deschiderea unui nou front, cel de Rasarit, impotriva unui dusman care facea in secret pregatiri de razboi s-a dovedit a fi o decizie hazardata. Intentia lui Stalin de a invada estul Europei l-a determinat pe Hitler sa initieze un razboi-fulger impotriva Uniunii Sovietice, al carui succes, date fiind conditiile geografice si climatice din Rusia, dar si buna dotare tehnica a Armatei Rossii, nu putea fi decat iluzoriu.

Semnale editoriale
Codul personalitatii ● Curtea Veche. Pornind de la un studiu efectuat pe 500 000 de persoane, volumul ne dezvaluie caracteristicile fixe ce ne dicteaza comportamentul si ne arata cum constiinta de sine este cel mai important factor pentru obtinerea succesului si a satisfactiei personale. In calitate de cititor al acestei carti, vei avea acces la un cod unic cu ajutorul caruia, vizitand site-ul www.personalitycode.com, vei putea completa, in doar 15 minute, testul online pentru determinarea propriului profil, afland informatii relevante despre propria personalitate.

Confesiunile unui vorbitor public ● Publica. In acest volum plin de haz si extrem de practic, scriitorul si vorbitorul profesionist Scott Berkun ne dezvaluie tehnicile folosite de marii oratori si ne arata cum le poate utiliza oricine pentru a comunica mai bine. Managerilor si profesorilor – si oricui comunica si se asteaptaa sa fie ascultat – "Confesiunile unui vorbitor public' le ofera punctul de vedere al unui initiat despre cum sa prezinti idei intr-un mod eficient.

Dragul meu dusman, prietenul meu periculos ● Trei. Literatura si istoria abunda de povestiri despre frati. Rareori vorbim despre fratii si surorile noastre fara emotie – fie ca este iubire sau recunostinta, fie exasperare, amaraciune, furie sau ura. In aceasta carte, Dorothy Rowe prezinta o perspectiva cu totul noua asupra fratilor, unificand aspectele aparent contradictorii ale unor relatii complexe.

×