x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte EDITURA CORINT/ Basme arabe din copilăria noastră

EDITURA CORINT/ Basme arabe din copilăria noastră

de Sebastian S. Eduard    |    25 Ian 2009   •   00:00
EDITURA CORINT/ Basme arabe din copilăria noastră

Dacă vă era dor de poveştile din "O mie şi una de nopţi" - iată că aveţi ocazia să vă întâlniţi cu câteva - cele mai populare dintre ele... Nu este o ediţie integrală, dar selecţia este bine făcută.



Editura Corint vă oferă din nou o minunată carte de poveşti, de data aceasta poveşti orientale, populate de duhuri, vrăjitori, sultani şi dervişi. Volumul de faţă conţine textul basmelor din "O mie şi una de nopţi", în versiunea adaptată de Andrew Lang. Uimitoarele poveşti ale Seherezadei le sunt spuse copiilor într-un limbaj accesibil, pe înţelesul lor, iar ilustraţiile bogate, realizate de renumita desenatoare Valeria Moldovan, fac lectura şi mai plăcută.

TEXT ŞI POZE. Apărut în condiţii grafice de excepţie, volumul de faţă numără aproape 300 de pagini de desene şi povestiri în care găsim 31 de povestiri - cele mai frumoase din întreaga colecţie a seriei originale "1001 de nopţi". Ne întâlnim aici cu "Povestea negustorului şi a duhului", "Povestea pescarului", "Povestea celor trei dervişi, fii de regi şi a celor cinci femei nobile din Bagdad", "Cele şapte călătorii ale lui Sinbad Marinarul", "Nuredin şi Frumoasa Persană", "Aladin şi lampa fermecată", "Aventurile lui Harun Al Raşid, califul din Bagdad", "Povestea celor două surori invidioase pe sora lor mai mică", etc. Intraţi în lumea magică a poveştilor orientale din "O mie şi una de nopţi"! Ascultaţi poveştile Seherezadei, călătoriţi pe mări şi oceane alături de Sindbad Marinarul, însoţiţi-l pe Aladin în aventurile sale!

×
Subiecte în articol: carte