x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Evenimente Humanitas și Humanitas Fiction în săptămâna 7–13 octombrie

Evenimente Humanitas și Humanitas Fiction în săptămâna 7–13 octombrie

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Oct 2024   •   20:15
Evenimente Humanitas și Humanitas Fiction în săptămâna 7–13 octombrie

Librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri, 9 octombrie, ora 19.00 Lansare – Tăcerea Șeherezadei de Defne Suman

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 9 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanului Tăcerea Șeherezadei de Defne Suman, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, în traducerea Irinei Bojin.

La eveniment vor participa Gabriela Avram, critic literar, scriitoarea Sabina Fati și Fatma Yilmaz, istoric. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

În inima Imperiului Otoman, în lumina splendidă a unei lumi pe cale de a apune, destinele a patru familii din străvechiul și cosmopolitul oraș Smirna se întrepătrund într-o succesiune fascinantă de întâmplări cutremurătoare, care se vor petrece între 1905 și 1922, pe măsură ce orașul, cu oamenii săi, va fi folosit ca monedă de schimb în urma Primului Război Mondial. Iar povestea lor va putea fi deslușită doar atunci când Șeherezada, supraviețuitoarea Marelui Incendiu, va ieși din muțenie.

Ateneul Român, vineri, 11 octombrie, ora 18.00

Gabriel Bebeșelea în dialog cu Vlad Zografi și Gabriel Liiceanu

Editura Humanitas vă invită vineri, 11 octombrie, de la ora 18.00, la Ateneul Român, la lansarea volumului Musica ricercata sau 11 povestiri muzicale surprinzătoare.

 

La eveniment vor vorbi Gabriel Bebeșelea, autorul cărții, Vlad Zografi și Gabriel Liiceanu.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Musica ricercata, lucrarea pentru pian a lui Ligeti, sintetizează și reunește stiluri diferite, e un fel de istorie concentrată a muzicii – principiu organizator care l-a inspirat pe Gabriel Bebeșelea în crearea unui festival și în scrierea unei cărţi cu același titlu. Cercetând partituri originale și documente de arhivă, el scoate la iveală o reţea de legături între muzicieni născuţi pe teritoriul de azi al României (Bartók, Ligeti, Bergel) sau având tangenţe cu el (Liszt, Brahms, Joachim), și demonstrează, cu pasiune și acribie, că e o enormă greșeală să ignorăm compoziţiile nepublicate ale lui Enescu.

 

×