Conceptul se adresează celor care apreciază designul de calitate, iar scopul este de a-i aduce pe cât mai mulţi stilişti şi oameni creatori de fashion, într-un singur loc pentru a-şi promova munca şi talentul în faţa consumatorilor nu de etichete internaţionale, ci de stil, în general. Haine lucrate cu măiestrie şi cu har, accesorii în serii limitate şi unicate, contactul direct cu cei care le creează, o minunată atmosferă în care socializarea şi transmiterea mesajelor se face direct şi concis, achiziţionarea pieselor de designeri la preţuri accesibile – acesta este conceptul care, sper, în noul an, va stimula creativitatea şi mentalitatea celor care apreciază valoarea şi nu cantitatea, stilul şi nu trendul, designul românesc bun autentic şi valoarea pe care o are o haină bine lucrată şi care să exprime ceea ce suntem. Nu voi înceta să scriu faptul că suntem ceea ce purtăm, suntem suma alegerilor pe care le facem, vestimentare şi de stil de viaţă în general şi valoarea noastră intrinsecă se transmite, în primul rând, ca impact vizual, prin imaginea pe care ne-o construim prin ceea ce purtăm şi, mai ales, prin felul în care purtăm, prin atitudine.
Prima sesiune din acest proiect, a avut loc la sfârşitul lui decembrie şi a fost un eveniment foarte bine primit şi apreciat. Printre designerii invitaţi s-au numărat Alina Ene, Iulia Pană (brandul Looloo), Alina Băncilă şi Mirela Fraser (brandul Feşmale). Eu am fost şi voi fi mereu gazda acestui eveniment, încercând să impresionez, la rândul meu, prin linia de accesorii pe care le produc în calitate de stilist. Succesul primei ediţii s-a datorat şi co-organizatorului şi bunului meu prieten Denis Radu, pentru că fără el nu s-ar fi întâmplat atâtea lucruri minunate.
În ediţia următoare, din 4 februarie, vom avea plăcerea să îi avem ca invitaţi pe Catinca Roman, Laura Lazăr şi alte nume importante pe care nu le divulg încă, iar emoţiile cele mai mari ni le va provoca, probabil, şi de data asta, pictorul Bogdan Mihai Radu – care a făcut eforturi măreţe în lupta cu boala şi va învinge paralizia care i-a cuprins mâinile crunt, spontan şi nejustificat, peste noapte. Avem nevoie de artă, avem nevoie de mâinile lui Bogdan şi de harul lui şi ne bucurăm să fim împreună în proiectul în care Bogdan ne împărtăşeşte din sufletul lui, oferind lecţii de pictură. Pentru cei interesaţi, veţi găsi pe blogul său toate detaliile.
Aşa am început noul an. Prin frumuseţe, credinţă şi schimbare. Sper ca voi toţi să schimbaţi ceva, să vă întoarceţi puţin spre lucrurilă frumoase, spre artă, spre literatura şi cultură, să priviţi cumva spre ceea ce vă defineşte ca oameni şi să meditaţi puţin la faptul că valoarea adevărată umană stă în energiile pe care le transmitem prin ceea ce facem şi prin faptul că înţelegem să ne găsim calea şi să o urmăm. Indiferent cât de greu ne-ar fi, indiferent la cât de multe am renunţa material. Nu renunţaţi la frumuseţe şi la spiritualitate! Şi ca o completare, vă îndemn să citiţi o carte superbă, care mie mi-a îmbogăţit sufletul de sărbători, mai mult decât orice vacanţă de lux, petrecere fastuoasă sau cadou extravagant.
Se numeşte „Formele pasiunii” şi este scrisă de Dolores Toma, o veţi găsi la anticariate sau, probabil, pe net. Este un eseu superb despre pasiune sub toate aspectele vieţii, despre curtezane, regi şi epoci baroce pline de iubiri nebune şi contradicţii ale vieţii. Despre seducţie şi relaţii, despre faptul că timpul poate fi învins de speranţă, iubire şi frumuseţe. O carte sublimă despre artă, literatură, nobleţe, filosofie, care vă va da altă perspectivă asupra sensului vieţii. Să fiţi pasionali şi seducători şi să aveţi un an nou divin! Pe curând!