x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Gaudeamus, ediţia 20. 400 de expozanţi, 600 de evenimente, peste 100.000 de vizitatori

Gaudeamus, ediţia 20. 400 de expozanţi, 600 de evenimente, peste 100.000 de vizitatori

de Sebastian S. Eduard    |    18 Noi 2013   •   19:53
Gaudeamus, ediţia 20. 400 de expozanţi, 600 de evenimente, peste 100.000 de vizitatori
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură 2013 va avea loc în perioada 20-24 noiembrie a.c. în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 20, este iniţiat şi organizat de Radio România, instituţie de presă care, la 1 noiembrie 2013, a împlinit 85 de ani de activitate neîntreruptă.

În premieră pentru Gaudeamus, în postura de Invitat de onoare se vor afla în acest an mai multe ţări, reunite sub titulatura “Grupul ţărilor nordice”, format din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Întrucât Invitatului de onoare îi revine şi misiunea de a desemna Preşedintele de onoare al ediţiei, amfitrionul Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2013 este Excelenţa Sa domnul Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombolă. Anumite categorii de public au acces gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi, grupuri organizate. Program de vizitare este miercuri – vineri, între orele 11:00 şi 20:00, sâmbătă – duminică, între orele 10:00 şi 20:00.

Târgul revine în faţa publicului cu o ofertă de excepţie sub toate aspectele, pe măsura prestigiului câştigat de-a lungul celor 19 ediţii precedente şi, sperăm, a aşteptărilor tuturor celor care vor participa la această ediţie, sub o formă sau alta. La ediţie aniversară, Gaudeamus propune celor care îi vor trece pragul – peste 100.000 la fiecare dintre cele mai recente ediţii – o reîntâlnire cu tradiţia şi o serie de noutăţi. Tradiţia, prezentă prin câteva repere familiare: ­ aproximativ 400 de expozanţi, acoperind integral cei 14.000 mp ai Pavilionului Central Romexpo; ­ un maraton de evenimente editoriale şi profesionale – peste 600 anunţate până în acest moment, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă.

Noutatea vine la Gaudeamus 20 sub forma unei deschideri internaţionale fără precedent în istoria târgului.
Invitatul de onoare al ediţiei, Grupul ţărilor nordice, care vor participa la Gaudeamus sub sloganul “Cool Nordic Bucureşti”, propune un program de evenimente extrem de consistent care include peste 30 de lansări de carte, conferinţe, proiecţii de film, ateliere creative, adresate unui public diversificat ca vârste şi preocupări. Majoritatea evenimentelor se vor desfăşura la standul Invitatului de onoare (nivel 0.00), girat de Consiliul Nordic al Miniştrilor.

Salonul de Carte pentru Copii Ion Creangă va fi organizat în acest an în parteneriat cu Invitatul de onoare al ediţiei, într-o formulă dinamică şi prietenoasă, constituind un adevărat punct de atracţie pentru cei mai tineri vizitatori ai târgului. Zilnic, în cadrul Atelierului de creaţie amenajat în cadrul Salonului împreună cu Ikea, Lego Romania şi Editura Egmont, copiii sunt invitaţi să asculte poveşti, să coloreze şi să-şi pună la bătaie toate resursele de energie şi creativitate, participând la concursurile şi atelierele organizate pe tot parcursul evenimentului.
Premiile Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2013 vor fi decernate duminică, 24 noiembrie, ora 14:00.

×
Subiecte în articol: gaudeamus