x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Gaudeamus Litoral 2019 a ajuns la ora bilanțului

Gaudeamus Litoral 2019 a ajuns la ora bilanțului

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Aug 2019   •   15:06
Gaudeamus Litoral 2019 a ajuns la ora bilanțului

Cea de a unsprezecea ediție a Târgului Gaudeamus Radio România, organizată pe Litoral, se apropie de final. Evenimentul, organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a avut loc în intervalul 1 – 5 august, sub semnul Anului Cărții în România.

Mii de titluri, printre care și cele mai recente apariții editoriale în limba română, cadouri inedite și muzică, propuse de cei peste 30 de participanți, au atras în aceste zile circa 8.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piațeta Perla din Mamaia. Președintele de onoare al ediției a fost prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet. Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, Litoral 2019, decernate luni, 5 august, la ora 18.00, participanților și jurnaliștilor, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:

Trofeele GAUDEAMUS, acordate particianților, au revenit Grupului Editorial ART (locul 1), Editurii Humanitas (locul 2) și Editurii Niculescu (locul 3);

Cea mai râvnită carte a ediției a fost seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, publicată de Editura Arthur;

Trofeele Presei, pentru secțiunile online și TV au revenit website-ului www.ziuaconstanta.ro și Televiziunii Române, cel mai frecvent menționate de către vizitatori drept surse de informații despre această ediție a târgului. Premiile pentru secțiunile print și radio nu au fost acordate, rezultatele votului fiind neconcludente.

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către InfoTouch Systems și CEWE, a revenit domnișoarei Anabelle Bădescu - Ciorovan, elevă la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța. Proiecte Radio România – Gaudeamus derulate cu prilejul acestei ediții:

Volumele donate pentru proiectul Cărţile se întorc acasă – circa 200 - vor ajunge în acest an, prin intermediul Radio România Constanța, în biblioteca din comuna Băneasa, județul Constanța.

Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, le-a adus participanților 65 de premii, constând în: 3 tablete oferite de Jerry’s Pizza și IndECO Grup, 2 eBook readere oferite de Rotary Club Cetatea Tomis Constanța și Asociația Oportunități de Afaceri pentru Femei – Constanța, un zbor de agrement deasupra Litoralului românesc cu Regional Air Services Tuzla, echipamente și accesorii multimedia oferite de InfoTouch Systems, invitații la Aqua Park Eforie și Circul Americano Vargas, vouchere pentru produse Emex, cadouri personalizate CEWE și produse de la Jerry’s Pizza.

×
Subiecte în articol: Gaudeamus Litoral 2019