IMBOLD NATIV lansează Bucate de prin sate în Șura Albă de la Viscri 32
Bucătăria s-a născut la sat
Astăzi, 3 iulie, va avea loc lansarea unei mici cărți de rețete din Transilvania Bucate de prin sate în Șura Albă de la Viscri 32 în deschiderea festivalului de gastronomie la sat Imbold Nativ.
Cărticica adună povești, gusturi și obiceiuri uitate și este un fel de a arăta că mâncarea nu este doar hrană, ci și ritual, că gătitul ar trebui mereu precedat de buna intenție a folosirii ingredientelor. Bucuria mâncatului și respectul pentru fiecare îmbucătură sunt date de echilibrul datorat naturii și atenției pentru redescoperirea ingredientelor simple, locale.
Secretele gastronomiei transilvănene au fost tipărite într-o cărticică de bucate reinterpretate de Oana Irina Coantă - Slow Food Țara Bârsei / Bistro de l 'Arte, Mara Oană - Viscri 32 – Blue House and White Barn Restaurant, Chef Melinda Teohari, Mama Gerda - Viscri 22, Tanti Vio - Viscri 125, chef Horia Șimon - Clubul Gastronomic Transilvan, chef Ioan Bebeșelea - Slow Food Sibiu, chef Daniel Joa - Slow Food Sibiu, Chef Mihai Toader – Fragmente, 2 Women Chefs – proiect culinar feminin.
Cărticica „Bucate de prin sate” descoperă, susține, documentează și reinterpretează rețete vechi și promovează restaurante și bucătari responsabili, care respectă principiile Slow Food: sănătos, curat, corect. Câteva dintre secretele gastronomiei transilvănene vor fi descoperite în bucătărie la prepararea a 24 de rețete printre care: Întinsură din zer, caș și burduf cu pită de mălai (Oana Irina Coantă), Cartofii ciobanului răzăliți cu cârnați de casă copți (Mara-Elena Oană) sau Ciorbă săsească de mere (Mama Gerda).
„Bucate de prin sate” a fost ilustrată de artistul Andrei Argaetic și conține referințe despre plante arhaice, folosite în trecut în gastronomia transilvăneană - un material semnat de Mona Petre de la Ierburi Uitate.
Festivalul Imbold Nativ este primul demers gastronomic coordonat simultan de Asociația Imbold în patru sate din Transilvania (Viscri, Criț, Meșendorf și Saschiz) și implementat de membrii comunităților locale. Obiectivul principal este descoperirea și promovarea gastronomiei locale ca formă a patrimoniului imaterial, factor de identitate locală și națională și catalizator pentru turismul sustenabil.

Ştiri din .ro
Berlinale 2021: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al lui Radu Jude, a câştigat Ursul de Aur
Licitație de circa 180.000 de euro pentru o pictură de Adrian Ghenie
Teatrul Dramaturgilor Români. Programul evenimentelor din luna martie

HORIA ANDREESCU dirijează Haydn și Beethoven la SALA RADIO!

Teatrul EXCELSIOR lansează cea de-a șaptea ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA
Colecția de sculpturi Guguianu, scoasă la licitație

„Femeia, eterna poveste” este titlul pe care Teatrul „Stela Popescu” îl dedică săptămânii femeii pe 7 martie

Recital cameral extraordinar CU PUBLIC. De Mărțișor
Expoziție virtuală: „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“

Invitație la lectură

Vernisaj: Sensul Sculpturii, expoziția Kunsthalle Bega Timișoara, călătorește: din 4 martie 2021 devine Sensul Sculpturii la Galeria Sector 1

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu celebrează 101 ani de la nașterea scriitorului Radu Stanca cu o serie de recitaluri online în perioada 3 - 5 martie
Berlinale 2021: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al lui Radu Jude, considerat de presa internațională stimulant și provocator, o usturătoare satiră socială

Cadouri muzicale de primăvară la Filarmonica Sibiu
