x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Începe a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini

Începe a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Oct 2019   •   14:12
Începe a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini

De joi 17 octombrie, până duminică, 20 octombrie, la Biblioteca Națională a României va avea loc a doua ediție a târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini. Timp de patru zile, între orele 10.00 – 18.00, copiii sunt așteptați să-și întâlnească autorii preferați, să stea de vorbă și să-i asculte citind, să deseneze la Peretele cu povești alături de ilustratorii îndrăgiți, să citească și să asculte povești în locurile special amenajate pentru ei, să participe la cele peste 50 de evenimente pregătite de organizatori pentru copii.

 

A doua ediție a târgului internațional de carte de copii BOOKerini își propune să continue promovarea literaturii pentru copii în rândul publicului și să încurajeze producția artistică autohtonă de carte pentru copii. Accentul se va pune și la această ediție pe calitatea programului - întâlniri între profesioniștii din domeniu, ateliere pentru copii realizate de autori și ilustratori de carte pentru copii, conferințe și dezbateri pentru părinți, profesori, schimburi de experiență între editori, autori din România și invitați din alte țări (Franța, Ungaria, Grecia și Suedia). 50 de invitați din România și trei din afara țării și peste 20 de edituri, prezente cu cele mai importante titluri de carte pentru copii, vin la Biblioteca Națională a României să fie ghizii micilor cititori în minunata descoperire a Poveștii.

 

Nu întâmplător, conceptul care va sta la baza celei de-a doua ediții este Călătoria, idee care susține puterea pe care o are literatura pentru copii, aceea de a apropia, de a transforma, de a iniția și de a câștiga de fiecare dată câte ceva de pe urma unei povești. Organizatorii au pregătit călătorii imaginare, fantastice, de aventură, în timpuri îndepărtate, dar și contemporane, cu accent pe componenta digitală (VR și AR) și pe cea senzorială (prin expoziții dedicate copiilor), pe interactivitate și pe dialog, atât între micii cititori, care-și vor recomanda lecturi unii altora în cadrul cluburilor de lectură, cât și între public și profesioniști.

 

Dar, ca orice călătorie, și aceasta trebuie pregătită din vreme, micii cititori fiind invitați să consulte programul și să-și rezerve din vreme un loc la activitățile

 

Intrarea la târg este liberă.

×