Anul acesta, Editura RAO împlineşte 15 ani de prezenţă neîntreruptă pe piaţa românească de carte. De această sărbătoare se vor bucura mai ales cititorii, pe care îi aşteaptă în lunile care urmează reduceri... ca la carte.
CARTE: ANIVERSARE ŞI REDUCERI LA EDITURA RAO
Anul acesta, Editura RAO împlineşte 15 ani de prezenţă neîntreruptă pe piaţa românească de carte.
De această sărbătoare se vor bucura mai ales cititorii, pe care îi aşteaptă în lunile care urmează reduceri... ca la carte.
Grupul editorial s-a pregătit să-şi răsfeţe cititorii în această toamnă cu surprize şi reduceri. Toate titlurile RAO prezente în librăriile partenere vor avea preţul redus cu 15% în perioada 1 noiembrie-31 decembrie 2008. Iubitorii de carte sunt invitaţi să caute în librării bulina roşie care anunţă discountul, aplicat atât cărţilor nou-apărute, cât şi titlurilor din anii anteriori.
De la Gide la Llosa şi Garcia-Marquez, de la Marguerite Duras la Enrique Vila-Matas, de la Foucault la Eco, de la Steve Berry la Elizabeth Kostova, de la Agatha Christie la Ken Fowlett sau de la J.R.R. Tolkien la Christopher Paolini, cei mai premiaţi, şi cei mai iubiţi scriitori, şi cele mai bune cărţi vor fi în următoarele două luni cu 15% mai aproape de cititori. Surprizele însă nu se opresc aici: RAO şi Jurnalul Naţional îşi invită cititorii la concurs! Taloanele care vor fi disponibile în curând în Jurnalul Naţional le-ar putea aduce participanţilor la concurs trei biblioteci pline cu cele mai frumoase cărţi RAO. Nu au fost uitaţi nici cei care preferă să îşi cumpere cărţi online: pe site-ul editurii se desfăşoară deja o campanie de reduceri care cuprinde mai multe colecţii de carte.
COLECŢII PREFERATE
În cei 15 ani care au trecut de la apariţia editurii, cititorii fideli şi-au regăsit autorii sau titlurile preferate în colecţii precum Biblioteca RAO, Enciclopedia RAO, Opere XX, Rao Contemporan, RAO Class, Pentru tine sau RAO Junior. Fie că a fost vorba despre cărţi pentru copii sau adulţi, ficţiune, memorii, eseuri, atlase, albume sau enciclopedii, editura se mândreşte cu faptul că a reuşit să ofere cititorilor cărţi impecabile, bine scrise şi frumos realizate.
PUŢINĂ ISTORIE
Eforturile au început în 1993, când editura şi-a propus să aducă normalitatea pe piaţa românească de carte, după cum afirmă directorul RAO, Ovidiu Enculescu. "A fost o perioadă în care lucrurile erau mai mult decât cenuşii în acest domeniu. Tipografiile erau complet depăşite, iar editurile nici nu se gândeau la calitate, deşi cererea era consistentă, iar tirajele de început erau de 20.000-30.000 de exemplare", declară directorul general. RAO şi-a propus să nu facă rabat la calitate, atât în ceea ce priveşte condiţiile grafice, cât şi în cazul conţinutului, punându-se mare accent pe sistemul profesionist de traducere, corectare şi pregătire a textului pentru tipar. Unul dintre principalele motive de mândrie a conducerii editurii este realizarea de a fi reuşit racordarea pieţei româneşti de carte la ceea ce se întâmpla în afară. "La RAO au fost publicaţi, încă din primii ani de activitate, autorii de top ai momentului în lume. Am adus de asemenea autori clasici, am publicat serii de opere complete – şi toate astea în traduceri noi sau profund revizuite, eliberate – acolo unde a fost cazul – de cenzura anterioară", mai spune Ovidiu Enculescu. Editura RAO a fost cea care a introdus în România cărţile de buzunar în formatul standard, acceptat internaţional, un an mai târziu editura a început să publice cărţi ilustrate, ca apoi, după 10 ani, în 2007, să ofere cititorilor formatul Class – al cărţilor de colecţie. De la câteva zeci de titluri pe an în 2003 la peste 450 în 2007, Editura RAO a evoluat neîncetat. "Ne propunem ca în viitor să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa de carte. În acest sens am investit foarte mult în ultimii doi-trei ani în infrastructură şi în ceea ce priveşte partea logistică, cât şi în portofoliu", declară directorul editurii. (C.S.)
PUBLICISTICĂ:PREMIILE IOAN CHIRILĂ
Şapte personalităţi de marcă din domeniul publicistic şi cultural vor face parte din juriul celei de-a patra ediţii a Premiilor Ioan Chirilă, competiţie dedicată jurnaliştilor sportivi.
Astfel, juriul este format din Iarina Demian – soţia regretatului Ioan Chirilă şi fondatorul şi preşedintele Fundaţiei artEST, Cristian Tudor Popescu – jurnalist şi
publicist, Florin Iaru – poet, Dumitru-Radu Popescu – scriitor, prozator, dramaturg şi academician, Radu Paraschivescu – scriitor, traducător şi gazetar, Alex Ştefănescu – critic literar, traducător, autor de texte politice, scenarii tv şi moderator de televiziune, Mihai Rusu – fost jucător de tenis şi arbitru. Premiile vor fi acordate pentru următoarele categorii: "Cel mai bun ziarist", "Cel mai bun autor de reportaje", "Cel mai bun analist-comentator", "Fotoreporterul anului", "Comentatorul tv al anului", "Comentatorul radio al anului", "Premiul special pentru carte" şi "Sportivul anului".
Cea mai prestigioasă competiţie din gazetaria sportivă românească îşi va desemna câştigătorii miercuri, 26 noiembrie, la Ateneul Român. (Oana-Maria Bâltoc)
Citește pe Antena3.ro