x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Institutul Levant lansează la Bookfest volumele „Lumea post-pandemie între război și pace”, coordonate de Emil Constantinescu și Oana-Elena Brânda

Institutul Levant lansează la Bookfest volumele „Lumea post-pandemie între război și pace”, coordonate de Emil Constantinescu și Oana-Elena Brânda

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Mai 2023   •   09:30
Institutul Levant lansează la Bookfest volumele „Lumea post-pandemie între război și pace”, coordonate de Emil Constantinescu și Oana-Elena Brânda

Institutul Levant lansează joi, 25 mai, ora 16.00, la standul editurii RAO, două volume ale lucrării Lumea post-pandemie între război și pace, coordonată de Emil Constantinescu și Oana-Elena Brânda. 

La standul F09 se poate descoperi întreaga ofertă editorială a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului: colecțiile Studii de istorie a LevantuluiSavanți români în cercetarea LevantuluiIstoria recentă și anticiparea viitorului, periodicele The International Journal of Levant Studies și Natur-Culturalia.

„Lumea post-pandemie între război și pace” include concluziile unui proiect de dezbateri online, conferințe și eseuri pentru anticiparea viitorului, pe care Institutul Levant l-a derulat timp de doi ani, și face parte din Colecția „Istoria recentă și anticiparea viitorului”.

Cele două volume -  și  - sunt începute într-o criză (pandemia) și finalizate în decursul alteia (războiul din Ucraina).

Volumul I (Dezbateri) are nu mai puțin de 307 contributori în 45 de conferințe internaționale, la care Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a fost organizator, co-organizator sau invitat.

24 actuali și foști șefi de stat, 15 prim-miniștri, 15 miniștri și secretari de stat, 77 înalți funcționari, parlamentari, experți ai ONU și ai Băncii Mondiale, membri ai Corpului diplomatic și ai familiilor regale, 63 reprezentanți ai mediului academic național și internațional conturează în acest volum idei despre lumea viitorului.

Acoperirea geografică este impresionantă, autorii reflecțiilor reprezentând toate continentele. Cititorii vor avea astfel posibilitatea ca, de la București, să afle care au fost și sunt temele majore care îi preocupă pe liderii și academicienii lumii, fie că sunt din Los Angeles, New York ori Washington, fie din Melbourne, Riad, Kinshasa, Lisabona, Dublin, București, Ankara ori Rio de Janeiro.

Volumul II (Eseuri) este semnat de 43 de autori care prezintă o viziune de ansamblu asupra celor două mari crize recente ale omenirii: pandemia și războiul. Contribuțiile acestora oferă atât perspective regionale, cât și internaționale, cercetări multidisciplinare și monografii de specialitate, realizând anatomia unor crize în plină desfășurare, simultan cu evidențierea anumitor căi de urmat pentru asigurarea păcii, bunăstării, securității umane și drepturilor omului în secolul XXI, între speranță și incertitudine.

×