x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Întâlnirea epocală dintre un ţăran şi un extraterestru, descrisă de Lucian Blaga

Întâlnirea epocală dintre un ţăran şi un extraterestru, descrisă de Lucian Blaga

17 Iun 2018   •   19:50
Întâlnirea epocală dintre un ţăran şi un extraterestru, descrisă de Lucian Blaga

În urmă cu mai bine de 100 de ani, mai exact în vara anului 1904, a avut loc una dintre cele mai fascinante întâlniri de gradul trei de pe teritoriul României.

Întâmplarea, rămasă în istorie şi descrisă de Lucian Blaga, în ”Hronicul și cântecul vârstelor” are ca protagonist un ţăran din Transilvania, care se întâlnește cu o entitate extraterestră.

Experienţa trăită de țăranul român în momentul întâlnirii cu o entitate ce părea venită din altă lume a fost cu siguranţă terifiantă, mai ales că la acea vreme se cunoşteau foarte puţine lucruri despre lumea extraterestră.

În timp ce săteanul mergea cu căruța la câmp pentru a cosi fân, a văzut pe cer o roată de foc, care brăzda cerul cu o viteză uriașă. Aceasta a avut iniţial forma unei farfurii zburătoare, pentru ca mai apoi să se transforme într-o creatură umanoidă, care reflecta lumina. Această creatură a fost pașnică, dar extrem de curioasă, dacă a ales să ia formă umană și să-l inspecteze pe țăranul român.

Deşi Lucian Blaga, autorul acestei relatări, nu amintește numele satului respectiv, descrie destul de succint cum s-a petrecut întâlnirea dintre ţăranul nostru şi extraterestrul curios:

”1904, în Transilvania. Un țăran se afla cu căruța la câmp. Deodată observă o .............

Citește mai departe descrierea întâlnirii cu un OZN

×