x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jurnalul vă oferă miercuri o carte de care o să vă îndrăgostiți: ”Bizu”, de Eugen Lovinescu

Jurnalul vă oferă miercuri o carte de care o să vă îndrăgostiți: ”Bizu”, de Eugen Lovinescu

18 Aug 2020   •   14:42
Jurnalul vă oferă miercuri o carte de care o să vă îndrăgostiți: ”Bizu”, de Eugen Lovinescu

Bizu reprezintă viitura frământărilor care îl poartă pe carismaticul personaj al lui Eugen Lovinescu între lumina și întunericul unei permanente căutări. E o împletire între note autobiografice și viață romanțată, rezultând un roman plăcut, care o să vă placă la nebunie!

Destinul a fost nedrept cu cel mai mare critic român, după Titu Maiorescu. A rămas toată viața sa un simplu profesor secundar de latină la liceul Matei Basarab din București. Dar poate că a fost  mai bine așa, pentru că a avut timp să se concentreze asupra scrisului, creând astfel o operă întinsă, neegalată ca volum în critica românească și rar egalată în ce privește calitatea speculației și a expresiei critice.

După moartea sa, România comunistă i-a ”mulțumit” cum știa ea mai bine: soția lui a fost arestată și condamnată politic, deși avea 70 de ani, biblioteca criticului a fost confiscată și cărțile au fost arse într-o casă conspirativă a Securității. În urma arestării soției lui Eugen Lovinescu, procurorul care s-a ocupat de caz s-a mutat imediat în apartamentul acesteia și a eliberat locuința abia în anul 2001, după un proces lung și obositor!

Nu ratați miercuri Jurnalul și romanul Bizu, în care regăsiți vădite nuanțe memorialistice ale lui Eugen Lovinescu. Preț special: 19,9 lei ziarul + cartea.

×
Subiecte în articol: Eugen Lovinescu