x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte "Mein Kampf" va fi republicată în 2015!

"Mein Kampf" va fi republicată în 2015!

05 Feb 2010   •   00:00
"Mein Kampf" va fi republicată în 2015!

Autobiografia lui Adolf Hitler va fi republicată în Germania în 2015, pentru prima dată de când a fost interzisă de Constituţia ţării după al Doilea Război Mondial. Mein Kampf s-a vândut mai bune decât Biblia în timpul celui de-al Treilea Reich, iar Hitler a devenit multimilionar. Cartea a fost scrisă când a fost condamnat la cinci ani închisoare pentru încercarea de răsturnare a guvernului în 1924.



Conform Constituţiei germane post -1945, diseminarea filozofiei naziste este o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea.

Drepturile de autor însă, deţinute de statul Bavaria, unde s-a născut mişcarea nazistă în anii 1920, expiră în 2015, la 70 de ani de la moartea autorului.

Institutul de Istorie Contemporană din Munchen a promis să publice o versiune adnotată cu note istorice, sperând că aceasta va fi folosită în şcoli.

Ministrul finanţelor din Bavaria declara că încă nu a decis dacă să acorde permisiunea, dar după expirarea dreptului de autor, institutul nu va avea nevoie de acest lucru.

Liderii evrei din Germania deja şi-au acordat sprijinul pentru proiecte, arătând că ei cred că aceasta ar împiedica neo-nazismul să profite de pe urma Mein Kampf. Institutul ar dori un acord cu oficialii din Bavaria pentru a începe acum lucrul la carte.

×
Subiecte în articol: carte