x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 11 decembrie, Jurnalul îţi aduce cartea "Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale românilor"

Miercuri, 11 decembrie, Jurnalul îţi aduce cartea "Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale românilor"

10 Dec 2019   •   13:58
Miercuri, 11 decembrie, Jurnalul îţi aduce cartea "Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale românilor"

Patrimoniul simbolic al românilor include o serie de elemente fascinante, care, în timp, s-au transformat în legende. De la stindardul antic al dacilor și terifiantul său șuierat, la crucile vii de la Dervent, care au crescut singure din Pământ, vatra antică a poporului este o suită impresionantă de monumente stranii.

Iată câteva subiecte abordate în volumul "Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale românilor", oferit de Jurnalul începând de miercuri, 11 decembrie.

- Crucea de plumb a Sfântului Nicodim și o minune impregnată pe stânca de la Tismana. Simbolistica bivalentă a șarpelui - agent al Răului și protector al Casei.

- De la Ouroboros și înspăimântătorul stindard de luptă cu cap de lup și trup de șarpe al dacilor, la drapelul tricolor.

- Svastica nu a fost întotdeauna a naziștilor! Figura și pe coroana Reginei Maria din ceremonia de la Alba Iulia.

- Crucile vii: de la simbolul Patimilor lui Iisus Hristos, la "crucea de jurământ a bețivilor”.

Nu rata începând de miercuri, 11 decembrie, volumul "Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale românilor"! Preţ special: 15,9 lei ziarul Jurnalul şi cartea.

×