x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 30 octombrie, Jurnalul îţi aduce o carte cu dezvăluiri incredibile. "Atlantidele României şi alte locuri încărcate de magie din istoria noastră"

Miercuri, 30 octombrie, Jurnalul îţi aduce o carte cu dezvăluiri incredibile. "Atlantidele României şi alte locuri încărcate de magie din istoria noastră"

29 Oct 2019   •   11:19
Miercuri, 30 octombrie, Jurnalul îţi aduce o carte cu dezvăluiri incredibile. "Atlantidele României şi alte locuri încărcate de magie din istoria noastră"

Atlantida este considerată drept cea mai importantă legendă a umanității, autentificată în primul rând de relatarea celui mai important filosof al Antichității, Platon. Să fi fost ea localizată pe actualul teritoriu al României? Găsiţi teorii, fapte şi supoziţii în cartea care apare miercuri cu Jurnalul.

S-a spus despre Atlantida că este doar o poveste scrisă de Platon pentru a da o lecție de morală unei lumi grecești decadente. Deși descrierea sa este foarte amănunțită, probabil că nici acesta nu a putut anticipa impactul nemaipomenit pe care legenda insulei care găzduia cea mai avansată formă de civilizație a vremii sale avea să o aibă secole mai târziu. Iar unii cercetători (deloc puțini!) o localizează chiar pe tărâmuri românești…

Iată câteva subiecte abordate în carte:

Continentul pierdut – între legendă și adevăr istoric: Atlantida, Mu, Lemuria, Kumari Kandam, Zeelandia, Kerguelen și alte teritorii acum înghițite de ape.

Mitologia Mării Negre între Potopul lui Noe și Atlantida - Insula Șerpilor, structurile submarine de la Callatis și alte enigme ancestrale.

Vicina și secretele ei tulburătoare, apărate de monstrul „Samca Samodiva”.

Ada Kaleh - insula misterioasă devorată de ape la îndemnul lui Ceaușescu.

Geografie sacră - Țara Luanei, "Poarta lui Dumnezeu" din Munții Buzăului.

Nu rata începând de miercuri, 30 octombrie, volumul "Atlantidele României şi alte locuri încărcate de magie din istoria noastră"! Preţ special: 15,9 lei ziarul Jurnalul şi cartea.

×