x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Nominalizare pentru “Viaţa mea pe net”

Nominalizare pentru “Viaţa mea pe net”

de Sebastian S. Eduard    |    18 Iul 2013   •   16:07
Nominalizare pentru “Viaţa mea pe net”

“Viaţa mea pe net” (Polirom, 2012, traducere de Larisa Copăceanu) / “My Life on Craigslist”, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional Readers Favorite, la categoria “Ficţiune/Umor”.

Concursul Readers Favorite este deschis tuturor cărţilor din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sînt stabilite de bloggeri şi cititori, reprezentînd un barometru de popularitate.
Cîştigătorii de la Readers Favorite vor fi anunţaţi în data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.
Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru “My Life on Craigslist”, după ce în 2011 prima ediţie a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizaţia US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, “The Other Girl”, încă nepublicată în România, a primit distincţia de Cea mai bună novella independentă din SUA la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.

Autoarea a mai obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria “Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul “Visătoarele” (Polirom, 2008).

“Viaţa mea pe net” este o satiră a felului în care Internetul a pervertit modul de relaţionare sentimentală a multor oameni, oferind totodată o oglindă acidă a moravurilor de ultimă oră ale tinerilor americani în cursa pentru supravieţuire şi pentru a avea un partener.



×