x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O carte a conspiraţiilor

O carte a conspiraţiilor

de Sebastian S. Eduard    |    16 Apr 2010   •   00:00
O carte a conspiraţiilor

Volumul "Cine conduce, de fapt, lumea?" (Tom Burnett, Alex Games) analizează conspiraţiile prezente în viaţa cotidiană, atât pe cele ascunse, cât şi pe cele deja cunoscute. Examinează relaţia dintre globalizare şi ridică întrebarea cine deţine avantajul în această bătălie încrâncenată şi sângeroasă pentru supremaţie.

Printre subiectele acoperite se află rolul corporaţiilor străine în realizarea muncii în diverse ţări şi rolul serviciilor secrete şi de securitate în apariţia al-Qaeda din rândurile mujahedinilor sprijiniţi de CIA. Influenţa presei, puterea statului de a reprima drepturile şi valoarea adevărată a banilor sunt, de asemenea, explorate şi examinate.

5654-118053-32_35tv51.jpgConcluziile la care ajunge "Cine conduce, de fapt, lumea?" îi pot şoca şi scandaliza pe unii - mai ales pe fervenţii susţinători ai democraţiei -, dar îi vor fascina pe toţi.

Cartea face parte din colecţia Top Secret, care cuprinde o serie de cărţi care examinează, pe baza unei documentaţii ample şi a unei analize de mare fineţe, cele mai interesante momente ale istoriei moderne, contemporane şi recente, evenimente care au marcat - uneori decisiv - cursul civilizaţiei umane în ultima sută de ani.

×
Subiecte în articol: carte