Omenirea se afla intr-un punct de cotitura. America, altadata puterea dominanta a lumii, a ajuns la capatul ascendentei sale globale, iar intrebarea este ce se va intampla mai departe. Printre ipotezele avansate de Paul Starobin se numara haosul global, dominatia Chinei si, intr-o viziune mai radicala, o epoca a oraselor-stat sau a unei civilizatii universale, culminand cu instaurarea unui guvern mondial. Sfarsitul secolului american va fi marcat de o diminuare a statutului social, economic si politic inovator al Statelor Unite, de un nationalism resuscitat in tari ca India, China si Rusia, precum si de o dezvoltare a institutiilor culturale, politice si economice mondialiste. Desi aceste schimbari produc neliniste, cea mai buna speranta de adaptare a americanilor la noua etapa o reprezinta acceptarea unor idei si practici noi de la alte popoare.
Lucrarea, incitanta si bine argumentata, imbina tehnica reportajului cu analiza istorica riguroasa, provocand cititorul sa-si puna problema unei lumi aflata intr-un proces de schimbare dramatica, o lume in care Statele Unite nu mai detin suprematia. Tonul este unul sobru, dar, in final, plin de speranta – epoca post-America nu trebuie privita ca un dezastru de catre poporul american, putand reprezenta chiar o etapa eliberatoare.
Semnale editoriale
Gratuit ● Curtea Veche Publishing. Cautarile pe Google sunt gratuite, la fel este si serviciul de email al Yahoo. Pretul revolutionar – gratuitatea – a distrus unele piete traditionale, precum cea a enciclopediilor pe hartie, dar a deschis calea unor afaceri de miliarde de dolari – precum cea a motoarelor de cautare. Cartea de fata dezbate o idee noua, radicala, ce poate fi aplicata economiei globale, si arata in ce constau beneficiile pretului revolutionar, gratuitatea, atat pentru consumatori, cat si pentru intreprinzatori si organizatii.
Principiul 80/20 ● Meteor Press. Principiul 80/20, o carte originala, provocatoare si practica, a devenit o lucrare clasica in domeniul afacerilor si un bestseller mondial. In aceasta editie aniversara Richard Koch a inclus un capitol nou, in care prezinta cateva dintre sutele de raspunsuri primite de la cititorii cartii. Koch ne invata cum putem aplica principiul 80/20 pentru a realiza mult mai multe lucruri cu mult mai putin efort, timp si resurse, concentrandu-ne pur si simplu asupra celor mai importante 20 de procente si controland astfel evenimentele in loc sa ne lasam noi controlati de ele, cu rezultate spectaculoase.
Cum sa fii propriul tau psihoterapeut ● Trei. Esti usor influentabil, te lamentezi tot timpul, te simti neputincios si ti-e teama de tot ce e nou? Bazandu-se pe cei 20 de ani de experienta in consiliere, psihologul Patricia Farrell iti ofera 10 instrumente prin care poti deveni propriul tau terapeut. Pasii autovindecarii trec prin acceptarea realitatii, confruntarea autoritatii, "concedierea" parintilor, asumarea raspunderii si un nou stil de viata: mai riscant, dar plin de beneficii.