x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Scriitorul Petru Popescu vine de la Hollywood la Bucureşti pentru a vorbi despre succes

Scriitorul Petru Popescu vine de la Hollywood la Bucureşti pentru a vorbi despre succes

de Carmen Anghel    |    17 Sep 2013   •   13:01
Scriitorul Petru Popescu vine de la Hollywood la Bucureşti pentru a vorbi despre succes

Petru Popescu este deja în Bucureşti. Am parafrazat, doar, titlul coferinţei organizate de Muzeul Naţional al Literaturii Române(MNLR): ,,Preţul succesului de la Bucureşti la Hollywood”. Conferinţa se va desfăşura miercuri, la Sala Rotondă a muzeului, iar scriitorul Petru Popescu este invitat să povestească despre încercările din viaţa sa, despre succesele sau clipele de noroc, despre preţul plătit pentru a avea succes în acel loc, perceput de cei mai mulţi ca unul magic.

Autor între alte volume, al romanelor ,,Prins”, ,,Dulce ca mierea e glonţul patriei”, ,,Sfârşitul bahic” scriitorul Petru Popescu s-a stabilit în Los Angeles. A intrat în literatură la douăzeci şi doi de ani, cunoscând un succes precoce, neegalat la începutul anilor 70. Publicul l-a iubit imediat, cărţile sale s-au bucurat de recunoaşterea criticilor, a fost bursier al Premiului Herder, decernat la Viena. A publicat patru volume citadine foarte controversate, în şase ani.

În plină glorie (1974) decide să rămână în Occident unde, ajutat de talentul său şi de stăpânirea perfectă a limbii engleze, şi-a consolidat o nouă carieră literară. Astfel, a devenit în S.U.A un scriitor de succes şi un cineast apreciat.
În cadrul Conferinţelor MNLR, scriitorul Petru Popescu va vorbi despre ,,Preţul succesului de la Bucureşti la Hollywood”, miercuri, 18 septembrie, ora 18:00. Autorul va răspunde întrebărilor din public şi va oferi autografe. 

×
Subiecte în articol: petru popescu