x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Povestea vieţii Reginei Maria

Povestea vieţii Reginei Maria

de Sebastian S. Eduard    |    14 Mai 2010   •   00:00
Povestea vieţii Reginei Maria
Sursa foto: /AGERPRES

Rao publică cele trei volume din seria "Povestea vieţii mele", aparţinând Reginei Maria. Condiţii grafice de excepţie, un preţ care nu poate fi trecut cu vederea, dar, în primul rând, calitatea istoriografică a scrierilor - iată argumente care fac din "Povestea vieţii mele" o lectură obligatorie.



Cele trei volume ale cărţii au văzut lumina tiparului în intervalul 1934-1936, fiind scrise în limba engleză, de altfel fragmente fiind publicate în presa britanică şi în cea americană înainte de cel de-al doilea război mondial. Memoriile se întind pe perioada 1914-1934, care a inclus ani hotărâtori pentru istoria României (izbucnirea primului război mondial, Marea Unire), dar şi o perioadă în care Regina Maria s-a remarcat printr-o deosebită implicare în direcţia promovării României.

5703-120197-32_35tv51.jpgVolumul (sau volumele) de faţă nu reprezintă singura lucrare (auto)biografică apărute la Rao. Hilary Clinton, Ilie Năstase, Bill Clinton, Regina Noor sau Julio Iglesias sunt tot atâtea personalităţi prezente în seria biografie/memorii a editurii.

×
Subiecte în articol: carte