x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Radu Aldulescu a primit Premiul Augustin Frăţilă

Radu Aldulescu a primit Premiul Augustin Frăţilă

de Sebastian S. Eduard    |    10 Noi 2013   •   16:31
Radu Aldulescu a primit Premiul Augustin Frăţilă

Joi, 7 noiembrie 2013, la Hotel Intercontinental, din Bucureşti, a avut loc gala de decernare a celei de-a doua ediţii a Premiului “Augustin Frăţilă”, în valoare de 10.000 de euro. Scriitorul Radu Aldulescu a obţinut Premiul “Augustin Frăţilă” pentru romanul Cronicile genocidului, apărut la Editura Cartea Românească, în seria dedicată autorului, disponibil şi ca eBook.
 
Din 56 de romane înscrise în competiţia pentru marele premiu, cele 5 finaliste – Craii şi morţii, de Dan Stanca (Editura Cartea Românească, 2012), Cronicile genocidului, de Radu Aldulescu (Editura Cartea Românească, 2012), Hotel Universal, de Simona Sora (Editura Polirom, 2012), Omar cel orb, de Daniela Zeca (Editura Polirom, 2012), Şoseaua Căţelu 42, de Alina Nedelea (Editura ALLFA, 2012) – au fost selectate de juriul concursului format dincriticii literari Alex. Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache, dar au primit voturile finale din partea a 23 de bloggeri desemnaţi să acorde punctaje de la 1 la 5 fiecărei proze finaliste.
 
Premiul literar “Augustin Frăţilă” va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de critici literari şi de bloggeri cu influenţă în mediul online.

×