x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sănătate fără medicamente!

Sănătate fără medicamente!

16 Dec 2010   •   23:45
Sănătate fără medicamente!

Sănătatea este extrem de importantă. De aceea „Reţete naturale pentru femei” (Susan Berg) ne propune un compendium care ne oferă o largă varietate de tratamente nemedicamentoase simple şi fără riscuri ca opţiune pentru terapiile tra­diţionale, incluzând plante medicinale, aroma­terapie, exerciţii fizice, modificări ale dietei şi ale stilului de viaţă.

Primul capitol oferă remedii simple şi eficiente pentru aproximativ 30 de simptome frecvente, care pot apărea zilnic, aranjate în ordine alfabeti­că de la durere la infestaţiile fungice, de la tulbu­ră­rile din sarcină la depresie. Apoi sunt tratate boli cronice şi grave, urmate de tulburările hormonale şi reproductive. Nu sunt neglijate nici problemele emoţionale, cu sfaturi oferite femeilor care sunt ma­me singure, care au trecut printr-un divorţ, care călătoresc frecvent etc.
De asemenea, veţi găsi aici recomandări dieteti­ce pentru a controla glicemia, pentru a scădea co­lesterolul, pentru a preveni cancerul la sân şi pentru alte probleme grave; exerciţii pentru a controla tensiunea arterială ridicată, pentru a pierde în greutate etc.

Semnale editoriale
Asasinul englez - Polirom. Este al doilea roman din ciclul de 9 cărţi ce-l au în prim-plan pe Gabriel Allon. Fostul agent Mossad este angajat de un misterios ban­cher elveţian, căruia trebuie să-i restaureze un tablou. Numai că jobul va lua o întorsătură cu totul neaşteptată: angajatorul este mort, iar ceea ce pare să fi fost o colecţie impresio­nantă de Mari Maeştri a dispărut. Deşi anii petrecuţi în slujba Mossadului au trecut de mult, Allonse se teme că implicarea sa în descoperirea cadavrului nu va fi bine văzută de autorităţile elveţiene...

Magie dezlănţuită - Ed. Rao. Întunecată, magică şi palpitantă, noua poveste scrisă de Cat Wea­therill ne poartă într-o aventură în care Maria şi fra­te­le ei, Jakob, ur­mea­ză sunetul unei mu­zici fermecate, ră­mânând captivi într-o lume cu magie sălbatică. O lume pe cât de frumoa­să, pe atât de crudă. şi în tot timpul petrecut în această lume, cei doi sunt urmăriţi de o bestie teribilă care are nevoie de ei pentru a scăpa de un blestem vechi de secole. O aventură captivantă şi sălbatică, plină de magie neaşteptată şi de pericole.

Adevărul despre fete - Ed. PandoraM. După moartea surorii ei mai mici, o fată specială şi extrem de talentată, Katherine decide să plece din casa părinţilor, mult prea îndu­reraţi şi asaltaţi neîncetat de interogatoriile nemiloase ale mass-media. Se mută într-un alt oraş şi se înscrie la o şcoală nouă. Precaută şi singură, nu caută decât anonimatul. Găseşte, în schimb, ultimul lucru la care s-ar fi aşteptat: o prietenă. Alice Parrie este fata cea mai populară şi carismatică din şcoală. Extrovertită, superbă, languroasă şi imprevizi­bilă, Alice este cât se poate de di­ferită de Katherine. Ajunge să-i  fie acesteia mai mult decât o soră. Entuziasmul ei e contagios, iar candoarea... uneori deconcertantă.

×
Subiecte în articol: arte carte