x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    24 Iul 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Pe scurt, vă rog • Salvamarul • Testamentul lui Seneca




Pe scurt, vă rog

5073-97719-32_35tv48.jpgCURTEA VECHE. Volumul de faţă, "Pe scurt, vă rog!", reprezintă cartea-bilanţ a unei vieţi pe care marginalizarea, persecuţia de clasă, tine-reţea în undergroundul teatrelor mici din Praga, al formaţiilor rock şi al marilor filosofi marginalizaţi, disidenţa, închisoarea, preşedinţia vreme de 13 ani, mai întâi a Cehoslovaciei şi apoi a Cehiei, au transformat-o în destin exemplar. O mărturie aproape testamentară, un volum ce se citeşte cu sufletul la gură în ciuda aridităţii aparente a subiectului.


Salvamarul
5073-97720-32_35tv49.jpgRAO. După o copilărie plină de dificultăţi, viaţa salvamarului Ned Kelley pare să o fi luat pe un drum fericit: este îndrăgostit de Tess, cea mai frumoasă femeie din lume, şi un milion de dolari pot să fie ai lui cât se poate de uşor. Banii reprezintă partea ce i se cuvine din furtul unor opere de artă, tot ce trebuie să facă fiind să pună Poliţia pe o pistă falsă. Însă când Tess este ucisă cu brutalitate şi partenerii implicaţi în jaf sunt masacraţi, Ned devine suspectul principal. Mult prea târziu îşi dă seama că totul a fost o înscenare şi tot ceea ce poate face este să fugă, pentru a-şi salva viaţa.


Testamentul lui Seneca
5073-97721-32_35tv51.jpgALL. Un roman neobişnuit, o evocare magistrală a vieţii senatorului şi filosofului Seneca, intriga politică a unei ere şi un portret de excepţie al împăratului-tiran, Nero. Nero are 25 de ani. Seneca, profesorul şi consilierul împăratului Nero, asistă îndurerat la evoluţia fiului său adoptiv la moartea soţiei, torturată cu acordul împăratului. Seneca simte că a căzut în dizgraţie însă împăratul nu îl lasă să părăsească Roma şi să se dedice filosofiei, la Atena. Refugiat pe Muntele Vezuviu crede că şi-a găsit, în sfârşit calea spre libertate, însă intrigile politice îl prind din urmă...

×
Subiecte în articol: carte