x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    28 Aug 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Regina şi cu mine – Corint • Harlequin - Rao • ubirea secretă - Nemira


5166-100278-32_35tv46.jpgRegina şi cu mine
Corint. Puţin umor britanic nu strică niciodată. Pornind de la sondajul conform căruia visul cel mai răspândit al unui cetăţean obişnuit este să ia ceaiul cu regina, Sue Townsend îşi închipuie situaţia în care, după alegeri, "revoluţia republicană" forţeaza Familia Regală să părăsească Palatul Buckingham şi să se mute într-o sărmană locuinţă socială, în mijlocul oamenilor de rând. Dar stoica Regină, pretenţiosul Prinţ Philip, timida Diana, seriosul Charles, vajnica Anne, eleganta Margaret şi blânda Regina Mamă se vor descurca şi vor ieşi cu demnitatea intactă din această poveste incredibilă...

 

5166-100279-32_35tv47.jpgHarlequin
Rao. Totul se întâmplă pe vremea când englezii traversau Canalul Mânecii pentru a se lupta cu francezii. Armata era condusă de rege, de marii conducători şi de cavaleri, dar arcaşii, oamenii de rând, erau de fapt arma secretă a Angliei. Thomas din Hooklon este unul dintre acei arcaşi. El se află, de asemenea, într-o misiune personală - pe care o uită frecvent în bucuria luptei -, de a-şi răzbuna tatăl, omorându-l pe atacatorul francez şi recuperând comoara familiei sale. Harlequin se termină cu marea bătălie de la Crecy, începutul războiului de 100 de ani.

 

5166-100280-32_35tv48.jpgIubirea secretă
Nemira. Ce se întâmplă când dorinţa năvăleşte pe neaşteptate, tulburând existenţe liniştite? Când pasiunea obligă la fapte ascunse, la momente furate şi cuvinte şoptite, iubirea de o clipă poate dura 30 de ani. O agitată poveste de tăceri şi de temeri, unde se preferă, în locul renunţării, întâlnirile fugare şi declaraţiile epistolare. După 30 de ani, fiica lui descoperă adulterul ferecat în corespondenţa secretă, având ca sarcină înmânarea unei ultime scrisori celei căreia tatăl ei şi-a închinat în taină întreaga viaţă.

×
Subiecte în articol: carte