x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thomas Harris, creatorul lui Hannibal Lecter, revine cu cartea "Cari Mora"

Thomas Harris, creatorul lui Hannibal Lecter, revine cu cartea "Cari Mora"

03 Sep 2019   •   15:52
Thomas Harris, creatorul lui Hannibal Lecter, revine cu cartea "Cari Mora"

După o pauză de 13 ani, autorul bestsellerului "Tăcerea mieilor" revine cu cel de-al șaselea roman al său. "Cari Mora" este un thriller "despre puterea răului, despre lăcomie și consecințele celor mai întunecate obsesii”, afirma Thomas Harris la evenimentul de lansare a cărții în Statele Unite.

500 de kilograme de aur se află îngropate sub o vilă de închiriat din Miami Beach, care i-a aparținut nu de mult lui Pablo Escobar. Mai mulți bărbați necruțători se află pe urmele lor, dar rafinatul și sadicul Hans-Peter Schneider este primul la locul acțiunii. Condus de apetituri terifiante, acesta își câștigă existența înlesnind împlinirea fanteziilor violente ale unor oameni bogați. Frumoasă și aparent vulnerabilă, Cari Mora, un „copil al războiului” care a fugit de violența din țara ei natală și se află la Miami în baza unui nesigur Statut de Protecție Temporară, acceptând diverse slujbe pentru a supraviețui, intră în atenția lui Hans-Peter, iar apoi intervine între el și comoara pe care o caută. Dar Cari Mora are un set de abilități surprinzătoare și o voință de a supraviețui ieșită din comun. În crevasele dintre dorințele unui bărbat și supraviețuirea unei femei pândesc monștri.

Niciun alt scriitor din ultimele decenii nu a conjurat acești monștri cu mai multă măiestrie dătătoare de fiori decât Thomas Harris. Cari Mora, cel de-al șaselea roman al său, reprezintă mult așteptata reîntoarcere a unui maestru american.

Citește un fragment din carte la:  https://www.raobooks.com/wp-content/uploads/2018/08/FRAGMENT-Cari-Mora.pdf.

×
Subiecte în articol: Thomas Harris