x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ultima carte a lui Dan Brown, “Inferno”, este în librării

Ultima carte a lui Dan Brown, “Inferno”, este în librării

de Sebastian S. Eduard    |    28 Aug 2013   •   15:24
Ultima carte a lui Dan Brown, “Inferno”, este în librării

O dată cu publicarea romanelor sale inovatoare “Codul lui da Vinci”, “Simbolul pierdut” şi “Îngeri şi Demoni”, Dan Brown a devenit un fenomen internaţional amalgamând coduri, simboluri, artă şi istorie în thrillere fascinante care au captivat sute de milioane de oameni din toate colţurile lumii. Acum cu “Inferno”, noul său roman, Dan Brown îi poartă pe cititori în Italia... călăuzindu-i printr-un peisaj inspirat de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale.

Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale.
Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţă. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărei obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – poemul epic “Infernul” al lui Dante Aligheri.

Dan Brown a reuşit să stabilească recorduri după recorduri de vânzări, « Codul lui da Vinci » a ajuns la aproape 82 de milioane  exemplare vândute în întrega lume, iar « Simbolul pierdut » la peste 31 de milioane. Romanele sale au fost traduse în 51 de limbi.

×