Editura Nemira continua seria de autor Arthur C. Clarke cu un nou hardcover, "Sfarsitul copilariei'. Dupa titluri precum "Odiseea spatiala' sau "Ultima teorema', in aceeasi conditii grafice de exceptie vine si "Sfarsitul copilariei', roman scris in urma cu peste o jumatate de secol. Romanul prezinta o evolutie fictiva a omenirii. Sub forma de carte, a fost publicat pentru prima oara in 1953, dupa ce cu trei ani mai devreme aparuse sub forma de povestire in revista Famous Fantastic Mysteries.
De-a lungul anilor, utopia din "Sfarsitul copilariei' a fost considerata o expresie a pierderii individualitatii si o afirmare codata a unei identitati colective. Romanul invita cititorul la un exercitiu de imaginatie cu totul special. In povestea lui Clarke, relatia dintre om si cosmos nu este una de dominatie. Fiinta umana evolueaza sau mai bine spus transcende intr-un univers mistic.
"La mai bine de o jumatate de secol de la aparitie, Sfarsitul copilariei ramane unul dintre cele mai bune si mai indraznete romane SF din toate timpurile."
SF Reviews
"Romanul lui Arthur C. Clarke vorbeste despre transcendenta si despre urmatoarea etapa din evolutia omenirii. Si-a castigat un loc sigur in Pantheonul literaturii scince fiction si ramane o viziune stralucita asupra potentialului civilizatiei oamenilor la un nivel superior de perceptie".
SF Site
Semnale editoriale
Eu ti-am luat cascavalul ● Curtea Veche. O poveste care te pune serios pe ganduri, facandu-te sa privesti dincolo de "labirintul" in care nu e deloc exclus sa traiesti. O carte despre leadership, inovatie si perseverenta, pe care merita s-o aduci in discutie la seminare, cursuri de formare, sesiuni de training etc. Ce-ai face dac-ai fi soarece si ai trai intr-un labirint, iar cineva ti-ar tot lua cascavalul si l-ar muta din loc in loc?
Foamea ucigasa ● All. Aceasta carte s-a nascut din experienta autobiografica a Giannei Schelotto. Datorita relatiei cu mama sa, care ii impunea un regim alimentar, autoarea a reusit sa se apropie de toate femeile care sufera din cauza unei relatii alterate cu mancarea sau cu mamele lor.
Cartea cuprinde doua povesti de viata, mai mult sau mai putin reale, in care se regasesc mii de femei. Sunt infatisate sentimente de neputinta si de revolta in fata bulimiei si anorexiei, doua boli care lovesc din ce in ce mai multe femei.
Creeaza-ti propria economie ● Publica. Tyler Cowen, unul dintre cei mai apreciati economisti ai zilelor noastre, ne demonstreaza cum lumea super-interconectata ne schimba modul in care gandim. Numai o minte precum aceea a lui Tyler Cowen poate aduce laolalta Facebook-ul, budismul Zen, pe Sherlock Holmes si multe altele, creand un intreg coerent si fascinant. Daca sunteti curiosi sa aflati incotro se indreapta societatea si economia, nu veti gasi pe cineva capabil de observatii mai interesante si mai patrunzatoare decat Tyler Cowen.