x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Volumul ''1919. Primele alegeri parlamentare din România Mare'' - lansat la Gaudeamus

Volumul ''1919. Primele alegeri parlamentare din România Mare'' - lansat la Gaudeamus

23 Noi 2019   •   18:00
Volumul ''1919. Primele alegeri parlamentare din România Mare'' - lansat la Gaudeamus

Volumul "1919. Primele alegeri parlamentare din România Mare", realizat de Autoritatea Electorală Permanentă, a fost lansat sâmbătă la Târgul Gaudeamus.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a afirmat că această lansare reprezintă o modalitate de întoarcere în timp pentru cunoaşterea istoriei alegerilor în ţara noastră.

"Editarea acestui volum înseamnă să ne întoarcem din punct de vedere electoral în urmă. Ne întoarcem acum 100 de ani, avem un lucru care ne leagă de acel eveniment - alegeri anticipate. Atunci s-au desfăşurat în 2 - 9 noiembrie alegeri anticipate şi finalitatea a fost în 9 noiembrie, iar acum avem vot anticipat (în străinătate - n.r.), pentru prima dată după 100 de ani, pentru alegerile prezidenţiale şi după 30 de ani de democraţie, după Revoluţie, astfel încât repetăm cumva istoria", a susţinut Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

El a precizat că lucrarea, care face parte dintr-un set de volume ce va fi editat de AEP împreună cu Editura Monitorul Oficial şi prin care se doreşte redarea către contemporani a unor importante pagini de istorie, se adresează "în primul rând cetăţenilor".

Realizată de o echipă a AEP şi apărută la Editura Monitorul Oficial, lucrarea "1919. Primele alegeri parlamentare din România Mare" a fost prezentată la Târgul de carte Gaudeamus de prof. univ. Daniel Barbu, iniţiatorul acestui proiect în timpul mandatului de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, precum şi de prof. Bogdan Murgescu de la Universitatea Bucureşti.

Cartea dedicată momentului fondator al statului naţional unitar român cuprinde atât studii, cât şi o prezentare a rezultatelor alegerilor şi a biografiilor aleşilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gaudeamus