x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cinema Sergiu Nicolaescu, inaugurat la Târgu-Jiu

Cinema Sergiu Nicolaescu, inaugurat la Târgu-Jiu

de Gabriela Mladin    |    06 Dec 2012   •   15:23
Cinema Sergiu Nicolaescu, inaugurat la Târgu-Jiu

Actorul şi regizorul Sergiu Nicolaescu se află la Târgu-Jiu pentru a inaugura cinematograful care îi va purta numele. Începând din 6 decembrie, municipiul Târgu-Jiu va avea un cinematograf digital, complet renovat cu aparatură de proiecţie digitală şi 3D de ultima generaţie. Inaugurarea va avea loc în prezenţa premierului României, Victor Ponta.

Investiţia a fost posibilă cu ajutorul celor de la România-Film şi a Primăriei din Târgu-Jiu care au decis redeschiderea, renovarea, digitalizarea şi branduirea fostului Cinematograf Victoria în Cinema Sergiu Nicolaescu.

Născut pe 13 aprilie 1930, la Târgu Jiu, Sergiu Florin Nicolaescu este actor, regizor şi politician. Din 1954 şi până în prezent, Nicolaescu a regizat peste 50 de filme de lung metraj sau seriale şi a jucat în zeci de producţii. Nu puţine au fost filmele în care implicarea sa a fost atât ca actor, cât şi ca regizor şi scenarist. A debutat în anul 1966 cu filmul Dacii. Dragostea de cinematografie l-a împins să şi joace în mare parte din filmele sale, se arată într-un comunicat înaintat de România-Film.

În ultimele luni cinematograful a fost închis şi s-a trecut la renovarea completă a lui. S-au schimbat scaunele vechi şi rupte cu fotolii ultramoderne, s-a înlocuit ecranul cu unul Silver Screen şi s-au înlocuit aparate de proiecţie - peliculă cu unele digitale de ultima oră ce pot reda filme în varianta 2D şi 3D, la standarde de imagine ultramoderne. Capacitatea de peste 380 de locuri a sălii a fost redusă la 300 de locuri pentru a se putea instala fotolii confortabile. Încălzirea în sală a fost rezolvată şi ea, iar acum Cinema Sergiu Nicolaescu beneficiază de un sistem de încălzire cu plasmă termică cu infraroşu. Panoul respective transformă energia electrică în căldură şi propagă aceeaşi cantitate de căldură pe întreaga suprafaţă.

×
Subiecte în articol: teatru cinema Sergiu Nicolaescu