x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Creştinătate şi heraldică

Creştinătate şi heraldică

de Carmen Anghel    |    12 Dec 2012   •   14:45
Creştinătate şi heraldică

Aniversarea a 80 de ani de  relaţii diplomatice dintre România şi Ordinul Suveran Militar de Malta, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea comună de mărci poştale intitulată Creştinătate şi heraldică, alcătuită dintr-o marcă poştală cu valoarea nominală de 8,10 lei, un plic prima zi, un carton filatelic şi o carte maximă.

Constituit în jurul anului 1050 şi recunoscut de Papa Pascal al II-lea în anul 1113, Ordinul Suveran Militar de Malta înseamnă aproape un mileniu de acţiuni caritabile, prin înfiinţarea a numeroase organizaţii independente de binefacere şi apărarea oamenilor nevoiaşi, a bolnavilor, pelerinilor şi refugiaţilor, se arată în comunicatul Romfilatelia.

Astăzi, datorită recunoaşterii meritelor sale, Ordinul are dreptul de suveranitate şi întreţine relaţii diplomatice cu peste 90 de state.În urmă cu 80 de ani, în 1932, Ordinul Maltez activa în România pe baza unor înţelegeri bilaterale, acestea evoluând până în 1991, când relaţiile au fost ridicate la nivel de ambasadă.

Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 1000 de exemplare, echipat cu minicoală de 8 timbre + 1 vinietă, imprimată cu folio aur, blocul de 2 timbre şi plicul prima zi a emisiunii, obliterat cu ştampila prima zi aplicată în roşu şi având imprimate elemente grafice cu folio aur.

Pasionaţii  îşi pot cumpăra emisiunea emisiunea comună de mărci poştale România – Ordinul Suveran Militar de Malta Creştinătate şi heraldică de vineri, 14 decembrie.


×
Subiecte în articol: Creştinătate heraldică