x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură De la Avignon la Sibiu, de pe Youtube pe scena de la Gong

De la Avignon la Sibiu, de pe Youtube pe scena de la Gong

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Sep 2022   •   12:40
De la Avignon la Sibiu, de pe Youtube pe scena de la Gong

Primul spectacol invitat în stagiunea 2022/2023 a Teatrului „Gong” îl aduce la Sibiu pe celebrul actor Luciano Rosso, în cea mai nouă producție a sa - „Apocalipsync”. Spectacolul va fi prezentat joi, 15 septembrie și vineri, 16 septembrie, de la orele 19:00.

Cu peste o mie de reprezentații susținute în douăzeci de țări din întreaga lume, dar și un succes răsunător pe Youtube cu milioane de vizualizări online, Luciano Rosso revine pe scena de la Sibiu, după ce a făcut furori la ediția din 2019 a Festivalului Tânăr de la Sibiu. Artistul de origine argentiniană propune acum un one-man show creat în pandemie, ca un colaj de personaje extravagante, pornind de la Mozart și până la Mariah Carey, într-o confruntare cu izolarea și invazia tehnologiei în viața de zi cu zi.

 „Apocalipsync” a avut premiera teatrală la Avignon în 2021 și propune o introspecție asupra intimității și vulnerabilității actorului, într-o lume din ce în ce mai dependentă de tehnologie și social media. Spectacolul se constituie din zece scene antrenante, ce îi permit lui Luciano Rosso să preia scena complet, într-un adevărat tur de forță ce reunește peste 40 de personaje. Actorul rămâne fidel unui teatru fizic, ce combină acrobația, pantomima și dansul, explorând dualitatea dintre personaj și psihicul său, dintre interpret și corpul său, dintre om și spiritualitatea sa. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.

ECHIPA ARTISTICĂ

LUCIANO ROSSO

Este dansator, actor, regizor și coregraf, cu studii în stilurile de dans clasic, contemporan, african, jazz și hip-hop. S-a format ca actor învățând de la Osqui Guzmán, Daniel Casablanca, Hermes Gaido și Paco Redondo. Urmează cursuri de canto cu Magdalena Fleitas, Alberto Alonso și Tom Viano, iar la percuție lucrează cu Santiago Albin, Gabriel Spiller și María Zoppi. S-a alăturat companiei Nandayure, sub conducerea Analíei González, ca dansator, actor și coregraf. În 2001, a început colaborarea cu renumitul grup de percuție El Choque Urbano, făcând parte din Fabricando Sonidos și La Nave. Cu aceste două spectacole a realizat un turneu de trei ani în Argentina și America de Sud (Peru, Brazilia, Uruguay, Paraguay, Columbia, Panama, Costa Rica, Nicaragua și Guatemala). Au mai fost programate reprezentații și în Olanda, Coreea de Sud și Siria. În 2009, a jucat Urraka, spectacol de percuție cu obiecte, dar și Un Poyo Rojo, teatru fizic. În 2020, în timpul izolării, Luciano Rosso și Miguel Israilevich au creat spectacolul online APOCALIPSYNC_ la domiciliul lor. Împreună cu María Saccone, cei doi pregătesc versiunea scenică a acestui one-man show pentru a-l prezenta în premieră la Festivalul de la Avignon, Franța, secțiunea Off - 2021.

MARÍA SACCONE

A obținut o diplomă în Antropologie Socială și Culturală de la Universitatea Națională din San Martín, cu specializarea în Management Cultural și Politici Culturale. A studiat Regia Teatrală la Universitatea din Palermo unde a obținut o bursă completă, dar nu a încheiat aceste studii. Își dezvoltă cunoștințele în domeniul teatrului cu Rody Bernárdez, Sergio Lobo, Antonio Bax, Hermes Gaido și Pablo Ragoni. De asemenea, a studiat tehnicile de clovnerie cu Martín Álvarez și Tato Villanueva, precum și expresia corporală cu Luciano Rosso și Andrés Cárdenas. A participat la diferite spectacole în calitate de interpretă, coregizoare și regizoare. Lucrează ca producător de evenimente de amploare, colaborând cu diferite companii de producție precum Ozono Productions, Fuerza Bruta și Zenzei Producciones. A luat parte, printre altele, la evenimente precum Ventana Sur 2019, Inaugurarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2018 și Festivalul Buena Vibra. A mai colaborat și cu numeroase Centre de Cultură Naționale, făcând parte din echipa de organizare a unor evenimente precum Noaptea Muzeelor, Festivalul Emergent, Festivalul Internațional de Teatru, Festivalul Internațional de Tango. În prezent, lucrează cu Luciano Rosso la crearea APOCALIPSYNC_, pregătind versiunea scenică a acestui spectacol.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×